Βρετανία: Πιέσεις για αύξηση της κοινωνικής απόστασης δέχεται ο Τζόνσον

Βρετανία: Πιέσεις για αύξηση της κοινωνικής απόστασης δέχεται ο Τζόνσον

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:43 Δημιουργία 12/01/21, 12:30

Σοβαρές πιέσεις δέχεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, με τους ειδικούς να τον καλούν να αυξήσει την κοινωνική απόσταση από τα δύο μέτρα που είναι σήμερα στα τρία, ενώ η χώρα ήδη μετρά περί τους 931 θανάτους ημερησίως.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, o πρωθυπουργός της Βρετανίας καλείται να αυξήσει την κοινωνική απόσταση στα τρία μέτρα καθώς η επιστημονική επιτροπή «Sage» που συμβουλεύει την κυβέρνηση του Λονδίνου, θεωρεί πως, αυξάνοντας κατά ένα μέτρο την απόσταση των πολιτών , θα μειωθούν οι κοινωνικές επαφές.

Ωστόσο, οι επικριτές του μέτρου, θεωρούν πως μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε σύγχυση στην κοινή γνώμη, αναφέροντας επίσης πως οι εταιρείες έχουν ήδη δαπανήσει εκατομμύρια λίρες σε επιγραφές για την απόσταση των 2 μέτρων.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ, τόνισε ότι δεν θα αποκλειστεί η λήψη αυστηρότερων μέτρων αν αυτό χρειαστεί.

Σε ερώτηση για το εάν θα επιβληθεί τελικά ο κανόνας των τριών μέτρων στην Αγγλία, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε χτες στη βρετανική εφημερίδα ότι «δεν υπάρχουν προς το παρόν σχέδια για την αλλαγή κανόνων κοινωνικής απόστασης. Ωστόσο, όλα ελέγχονται».

Αν σου άρεσε κάνε