Αυστηρότερα μέτρα για τον κορονοϊό σε περιφέρειες της Ισπανίας

Αυστηρότερα μέτρα για τον κορονοϊό σε περιφέρειες της Ισπανίας

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 13/01/21, 15:57

H αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού σε διάφορες περιοχές της Ισπανίας, οδηγούν τις κατά τόπους περιφερειακές κυβερνήσεις στη λήψη επιπλέον μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας.

Ο πρόεδρος της περιφερειακής αρχής της Γαλικίας, Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχόο, ανακοίνωσε την Τετάρτη την ενίσχυση των περιορισμών στην αυτόνομη κοινότητα από τα σήμερα μεσάνυχτα έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Έτσι, η κυκλοφορία απαγορεύεται από τις 10 το βράδυ ως τις 6 το επόμενο πρωί, οι κοινωνικές συγκεντρώσεις περιορίζονται σε τέσσερα άτομα,η εστίαση θα κλείνει στις 6 το απόγευμα και οι επτά μεγάλες πόλεις της Γαλικίας, μεταξύ των οποίων η Λα Κορούνια και το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, κλείνουν τις εισόδους τους. Το νέο μέτρο έρχεται την ίδια ημέρα που η περιοχή καταγράφει το μέγιστο των καθημερινών λοιμώξεων, 1.047.

Η Λα Ριόχα (στη βόρεια Ισπανία) από την πλευρά της αποφάσισε να κλείσει το Λογρόνιο και τους δήμους Λαρδέρο και Βιγιαμεδιάνα. Επιπλέον, η Πρόεδρος Κόντσα Αντρέου ανακοίνωσε ότι οι κοινωνικές συγκεντρώσεις περιορίζονται σε τέσσερα άτομα και απαγορεύονται οι επισκέψεις και οι μετακινήσεις σε άλλους δήμους.

Στη Ναβάρα, η επαρχιακή κυβέρνηση προωθεί το κλείσιμο των επιχειρήσεων εστίασης στις 21:00 και παρατείνει τους υπόλοιπους περιορισμούς που ισχύουν μέχρι τις 28 Ιανουαρίου. Άλλες κοινότητες όπως η Μαδρίτη, η οποία είναι ήδη η δεύτερη ισπανική περιοχή με τα υψηλότερα ποσοστά (618) πίσω από την Εξτρεμαδούρα (1.076), ανησυχούν επίσης.

Η Ανδαλουσία και η Μούρθια κατέγραψαν 6.882 και 2.072 θετικά κρούσματα σε μία ημέρα αντίστοιχα αυτήν την Τετάρτη, το υψηλότερο στην πανδημία.

Αν σου άρεσε κάνε