Στη φυλακή Γερμανός γιατρός για εμπλοκή σε κύκλωμα ντόπινγκ

Στη φυλακή Γερμανός γιατρός για εμπλοκή σε κύκλωμα ντόπινγκ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:21 Δημιουργία 15/01/21, 16:13

Σε φυλάκιση 4 ετών και 10 μηνών καταδικάστηκε Γερμανός αθλητίατρος από το δικαστήριο του Μονάχου, για τη συμμετοχή του σε διεθνές δίκτυο ντόπινγκ αίματος αθλητών.

Ο γιατρός, τον οποίο οι γερμανικές αρχές αναφέρουν ως Μαρκ Ζ., είχε παραδεχτεί στην αρχή της δίκης τον Σεπτέμβριο ότι πράγματι βοήθησε στο ντόπινγκ αθλητών, αλλά αρνήθηκε ότι το έκανε για να κερδίσει χρήματα.

Τέσσερις άλλοι ύποπτοι που προσήχθησαν με την κατηγορία ότι τον βοηθούσαν στη συλλογή και προμήθεια αίματος κρίθηκαν επίσης ένοχοι.

Ο Μαρκ Ζ. κρίθηκε ένοχος για 24 κατηγορίες σχετικά με τη βοήθεια τουλάχιστον 23 αθλητών από οκτώ χώρες να αποκτήσουν ένα άδικο πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ο ίδιος στην απολογία του είπε ότι ποτέ δεν έθεσε σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών, αλλά παραδέχτηκε το ντόπινγκ αίματος.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι ήταν πίσω από τις μεταγγίσεις αίματος που βελτιώνουν την απόδοση κυρίως για σκιέρ και ποδηλάτες. Επίσης πιστεύουν ότι συμμετείχε στην υπόθεση αυτή ντόπινγκ τουλάχιστον από το τέλος του 2011.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε