Προκαλεί ξανά ο Τράμπ: Στη Φλόριντα με το Air Force 1 την ημέρα ορκωμοσίας Μπάιντεν

Προκαλεί ξανά ο Τράμπ: Στη Φλόριντα με το Air Force 1 την ημέρα ορκωμοσίας Μπάιντεν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:16 Δημιουργία 15/01/21, 18:06

Ο -πρώην πια- πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε πως δε σκοπεύει να παραστεί στην ορκωμοσία Μπάιντεν, με το δεύτερο να κάνει λόγο για «ευχάριστη είδηση».

Σε ακόμη μια κίνηση που αντιβαίνει της πολιτικής ορθότητας και ομαλότητας προχωρά ο Ντόναλντ Τραμπ προτού εκπνεύσει και επίσημα η θητεία του.

Στον απόηχο της εμπρηστικής ομιλίας στις 6 Ιανουαρίου, ύστερα από την οποία ακολούθησαν επεισόδια βίας που στιγμάτισαν τη Δημοκρατία των ΗΠΑ, ο απερχόμενος πρόεδρος της Αμερικής σχεδιάζει να ταξιδέψει στην πολυτελή του έπαυλη στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, λίγες ώρες προτού ορκιστεί ο διάδοχός του, την Τετάρτη.

Το ταξίδι θα γίνει το πρωί, ενώ η ορκωμοσία Μπάιντεν, για να αναδειχθεί 46ος πρόεδρος της Αμερικής, θα διεξαχθεί στις 12 το μεσημέρι της ίδια ημέρας.

Όπως προδίδει το πρόγραμμα που έχει κανονίσει ο Τραμπ, τόσο εκείνος όσο και η σύζυγός του Μελάνια είναι μάλλον απίθανο να φιλοξενήσουν τον Τζο και Τζιλ Μπάιντεν, το νέο προεδρικό ζεύγος, για καφέ, παράδοση που τελείται το πρωί της ορκωμοσίας.

Το ταξίδι του Ντόναλντ Τραμπ έχει ακόμη μια ιδιαιτερότητα: Θα χρησιμοποιήσει το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One για να ταξιδέψει στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, καθώς δεν θα έχει αλλάξει μέχρι εκείνη την ώρα η αμερικανική προεδρία.

Εάν, ωστόσο, ο Τραμπ ταξίδευε μετά την ορκωμοσία, θα έπρεπε να ζητήσει την άδεια του Μπάιντεν για να χρησιμοποιήσει το Air Force One.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος, πάντως, όταν χρησιμοποιείται από απερχόμενο πρόεδρο λαμβάνει άλλη ονομασία, όπως συνέβη με τον Μπαράκ Ομπάμα που όταν ταξίδεψε, το αεροσκάφος είχε την ονομασία «Special Mission 44» (Ειδική αποστολή 44).

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Αν σου άρεσε κάνε