Μ. Σχοινάς: «Η επιστήμη αποδεικνύεται ακόμη μία φορά η ελπίδα της ανθρωπότητας»

Μ. Σχοινάς: «Η επιστήμη αποδεικνύεται ακόμη μία φορά η ελπίδα της ανθρωπότητας»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:15 Δημιουργία 18/01/21, 12:07

Για τη σημασία της επιστήμης αλλά και τη δύσκολη εμπειρία του με τον κορονοϊό έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στο Συνέδριο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, EUandU, με θέμα «Η επιστήμη και η καινοτομία στην καθημερινή μας ζωή».

«Τις δύσκολες ημέρες που πάλευα τον κορονοϊό από ένα κρεβάτι νοσοκομείου, η μόνη ελπιδοφόρα σκέψη που με κρατούσε με πίστη για το αύριο ήταν η πεποίθησή μου ότι η επιστήμη θα δώσει τη λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Πραγματικά βρισκόμαστε τώρα στο κρίσιμο σημείο όπου η επιστήμη αποδεικνύεται ακόμη μία φορά η ελπίδα της ανθρωπότητας» ανέφερε ειδικότερα ο κ. Σχοινάς.

«Να μην ξεχνάμε κάτι που είναι αποκλειστικά ευρωπαϊκό, που είναι το αξιακό αποτύπωμα της Ευρώπης» επισήμανε, ακόμα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, εξηγώντας ότι «η Ευρώπη είναι Ευρώπη, γιατί είναι ένας φάρος αξιών που διαχρονικά ήταν η μαγιά των κοινοτικών πολιτικών, αλλά ήταν και η δυνατότητα προβολής αυτού του ευρωπαϊκού προτύπου σε ευρύτερη κλίμακα».

Αυτή είναι η τρίτη χρονιά που διοργανώνεται το συνέδριο EUandU, ωστόσο λόγω της πανδημίας φέτος λαμβάνει χώρα διαδικτυακά και μεταδίδεται ταυτόχρονα από την Αθήνα, τις Βρυξέλλες, το Ηράκλειο και την Πάτρα.

Αν σου άρεσε κάνε