Κομισιόν: Στόχος ο εμβολιασμός του 70% του πληθυσμού έως το καλοκαίρι

Κομισιόν: Στόχος ο εμβολιασμός του 70% του πληθυσμού έως το καλοκαίρι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:49 Δημιουργία 19/01/21, 17:33

Tις βασικές πτυχές του ανανεωμένου σχεδίου της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με βασικό άξονα τους εμβολιασμούς του πληθυσμού, παρουσίασε την Τρίτη η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Όπως είχε διαρρεύσει από χθες, μέσω δημοσιεύματος του Bloomberg, η Κομισιόν απευθύνει σύσταση προς τα κράτη – μέλη να έχει εμβολιαστεί έως τον Μάρτιο το 80% των υγειονομικών, αλλά και των Ευρωπαίων άνω των 80 ετών, καθώς και έως το καλοκαίρι το 70% του γενικού πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Στόχος μας είναι να έχουμε εμβολιάσει το 70% του ενήλικου πληθυσμού μας μέχρι το καλοκαίρι. Αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί σημείο καμπής στη μάχη μας κατά του κορωνοϊού», τόνισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής, «η πανδημία θα τελειώσει μόνο όταν υπάρχει πρόσβαση στα εμβόλια σε παγκόσμιο επίπεδο». Σημείωσε, μάλιστα πως η Ε.Ε. θα εγκαθιδρύσει μηχανισμό που θα δίνει τη δυνατότητα στα κράτη – μέλη να μοιράζονται μέρος από τις 2,3 δισ. δόσεις των εμβολίων με γειτονικές χώρες, αλλά και εταίρους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως σημείωσε η ίδια, η Ένωση έχει ήδη εξασφαλίσει επαρκείς ποσότητες εμβολίων για το σύνολο του πληθυσμού της Ε.Ε. και αυτό που προέχει πλέον είναι η επιτάχυνση των παραδόσεων και της υλοποίησης των εμβολιασμών.

«Έχουμε ήδη διασφαλίσει αρκετά εμβόλια για ολόκληρο τον πληθυσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τώρα χρειαζόμαστε να επιταχύνουμε την παράδοση (των εμβολίων) και τον εμβολιασμό. Στόχος μας είναι να έχουμε εμβολιάσει το 70% του ενήλικου πληθυσμού μας μέχρι το καλοκαίρι. Αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί σημείο καμπής στην μάχη μας κατά του κορωνοϊού».

Όπως συμπλήρωσε, τρεις είναι οι βασικοί πυλώνες της στρατηγικής τους προσεχείς μήνες:

– Η επιτάχυνση των εμβολιασμών και η αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας

– Η ανανέωση των στρατηγικών για τα τεστ, ώστε να «καλύπτονται» νέες μεταλλάξεις του ιού

– Η διατήρηση των περιοριστικών μέτρων.

Αν σου άρεσε κάνε