Βρετανία: Ενδεχόμενο χαλάρωσης ορισμένων μέτρων από τα μέσα Φεβρουαρίου

Βρετανία: Ενδεχόμενο χαλάρωσης ορισμένων μέτρων από τα μέσα Φεβρουαρίου

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:23 Δημιουργία 25/01/21, 13:15

Για την πιθανότητα χαλάρωσης κάποιων κανόνων πριν τα μέσα Φεβρουαρίου, έκανε λόγο τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών δηλώσεων, ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Ο Μπ. Τζόνσον αρνήθηκε ωστόσο να ξεκαθαρίσει πότε αναμένεται να επιστρέψουν πλήρως οι μαθητές στα σχολεία - και αρνήθηκε να αποκλείσει το πιθανό άνοιγμα των σχολικών τάξεων μετά το Πάσχα.

Ο βρετανός πρωθυπουργός δεν εξήγησε επίσης τι εννοούσε, λέγοντας πως «βλέπει σε χαλάρωση τρων περιορισμών» πριν από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε κέντρο εμβολιασμού στο βόρειο Λονδίνο, ο Τζόνσον ανέφερε στις τηλεοπτικές κάμερες πως «οι βουλευτές, οι γονείς και οι δάσκαλοι δεν έχουν, ακόμα, καμία απολύτως ιδέα για το πότε θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία. Εξετάζουμε τα δεδομένα καθώς αυτά εισέρχονται, εξετάζουμε τα ποσοστά μόλυνσης, όπως γνωρίζετε συγκεκριμένες ομάδες - περία τα 15 εκατομμύρια πολίτες - θα έχουν εμβολιαστεί έως τις 15 Φεβρουαρίου, αλλά πριν από τότε θα εξετάσουμε τη δυνατότητα χαλάρωσης ορισμένων μέτρων. Αλλά μην ξεχνάτε ότι αυτή η χώρα έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο στη μείωση των λοιμώξεων, δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι θέλουν να δουν μια άλλη μεγάλη αύξηση στα κρούσματα».

Αν σου άρεσε κάνε