Υπουργός εμβολιασμού Βρετανίας: «Πολύ πιο κοντά απ'ότι νομίζετε ο ιός»

Υπουργός εμβολιασμού Βρετανίας: «Πολύ πιο κοντά απ'ότι νομίζετε ο ιός»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:46 Δημιουργία 26/01/21, 15:24

Σε συνέντευξή του στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή «Good Morning Britain» του δικτύου ITV, ο κουρδικής καταγωγής αρμόδιος υπουργός για τον εμβολιασμό Ναντίμ Ζαχάουι, παραδέχτηκε ότι το υψηλό ποσοστό θνητότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι επώδυνο για τον ίδιο, ενώ συγκινημένος, αποκάλυψε πως «έχασε» το θείο του από τον Covid-19.

O Ζαχαουί ανέφερε ότι «το ζήτημα αυτό είναι πιο κοντά σας απ' ότι νομίζετε». Κι όταν οι τηλεπαρουσιαστές τον ρώτησαν γιατί το λέει αυτό, τότε αποκάλυψε ότι ο θείος του πέθανε από Covid.

«Έχασα τον θείο μου την περασμένη εβδομάδα από τη νόσο Covid. Αλλά έχετε δίκιο, είναι απαίσιο και φρικτό, αλλά η διέξοδος από αυτό είναι το πρόγραμμα εμβολιασμού… Αυτό με κάνει να θυμώνω, αλλά παράλληλα με κάνει αποφασισμένο ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν οι πιο ευάλωτοι στη χώρα μας, να τους προστατεύσουμε το συντομότερο δυνατό και, εν συνεχεία, να προστατεύουμε ολόκληρο το έθνος».

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», στη συνέντευξή του, ο 53χρονος υπουργός δεσμεύτηκε ότι πρώτα θα εμβολιαστούν όλοι αυτοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Ναντίμ Ζαχάουι ρωτήθηκε αν ο κόσμος στη Βρετανία δεν θα πρέπει να κάνει προς το παρόν κρατήσεις για τις καλοκαιρινές του διακοπές: «Πιστεύω ότι είναι υπερβολικά νωρίς. Στα νοσοκομεία εξακολουθούν να βρίσκονται ακόμη αυτήν την στιγμή 37.000 άνθρωποι με COVID-19, είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμη και για να κάνουμε εικασίες για το καλοκαίρι», σημείωσε, τονίζοντας ότι τα σχολεία θα είναι το πρώτο πράγμα που θα ξανανοίξει όταν χαλαρώσουν τα μέτρα.

Αν σου άρεσε κάνε