Αδιέξοδο στις συζητήσεις ΕΕ - AstraZeneca για τα εμβόλια του κορονοϊού

Αδιέξοδο στις συζητήσεις ΕΕ - AstraZeneca για τα εμβόλια του κορονοϊού

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:11 Δημιουργία 27/01/21, 13:10

Ακόμα πιο θολό γίνεται το τοπίο για την εξασφάλιση επακρών δόσεων εμβολίων για τον κορονοϊό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με εκπροσώπους της AstraZeneca να μην προσέρχονται στις συζήτησεις με την ΕΕ που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα, όπως ανέφερε ευρωπαϊκή πηγή στο Reuters.

Αυτή θα ήταν η τρίτη κατά σειρά συζήτηση προκειμένου να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει με τις παραδόσεις προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι η ΕΕ επιμένει στο να επιστρέψει η εταιρεία στις συνομιλίες έτσι ώστε να δώσει τις εξηγήσεις που έχουν ζητηθεί.

Η ακύρωση έρχεται μετά από μια εκρηκτική συνέντευξη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της AstraZeneca, Pascal Soriot την Τρίτη το βράδυ, στην οποία επέμεινε ότι η εταιρεία δεν είχε συμβατική υποχρέωση, αλλά μάλλον μια «καλύτερη προσπάθεια» για να εφοδιάσει την ΕΕ με το εμβόλιό της.

Αντί της συνάντησης, η εταιρεία θα απαντήσει γραπτώς στο αίτημα της Επιτρόπου Υγείας Στέλλα Κυριακίδη για περισσότερες πληροφορίες, ανέφερε ο αξιωματούχος της Επιτροπής. Η AstraZeneca δεν επιβεβαίωσε αμέσως αυτό το σχέδιο στο Reuters.

Αν σου άρεσε κάνε