Βρετανοί σε Astrazeneca: Θέλουμε τώρα τα εμβόλια που έχουμε πληρώσει

Βρετανοί σε Astrazeneca: Θέλουμε τώρα τα εμβόλια που έχουμε πληρώσει

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:48 Δημιουργία 28/01/21, 11:45

Σαφές και ηχηρό μήνυμα στην AstraZeneca ότι πρέπει να παραλάβει όλα τα εμβόλια που έχει παραγγείλει και πληρώσει εξέπεμψε η Μ. Βρετανία την Πέμπτη, στη σκιά του πολέμου που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ΕΕ και τη φαρμακοβιομηχανία για τις σοβαρές καθυστερήσεις που καταγράφονται στις παραδόσεις, ενώ το τρίτο κύμα της πανδημίας δείχνει τα δόντια του.

«Νομίζω ότι πρέπει να βεβαιωθούμε πως τα εμβόλια που έχουν αγοραστεί και πληρωθεί για το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραδοθούν», δήλωσε ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ σε ραδιοσταθμό του Λονδίνου την Πέμπτη.

«Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι να εξασφαλίσουμε ότι οι ευάλωτοι άνθρωποι στη χώρα μας, που έχουν προγραμματιστεί για εμβολιασμό, θα λάβουν τα σκευάσματα στα μπράτσα τους,» είπε στο LBC Radio ο κ. Γκόουβ.

Ο Βρετανός υπουργός απέφυγε να δηλώσει ότι το Λονδίνο θα εμποδίσει τις εξαγωγές εμβολίων της AstraZeneca από τη Βρετανία προς την ΕΕ, δηλώνοντας όμως ότι το σημαντικό είναι να λάβει η Βρετανία την παραγγελία της εγκαίρως κατά τον προγραμματισμό: «Δε θα υπάρχει καμία απολύτως διακοπή σε αυτό», είπε σε άλλες δηλώσεις του στο BBC.

Μετά την πίεση των Βρυξελλών για ανταπόκριση στις υπεσχημένες παραδόσεις εμβολίων με αναδρομολόγηση των σκευασμάτων προς την ΕΕ αντί για χρήση εντός Βρετανίας, η AstraZeneca (που εδρεύει στο Κέμπριτζ της Αγγλίας) προσφέρθηκε να επιταχύνει τις παραδόσεις διαθέσιμων εμβολίων στην Ένωση.

Αν σου άρεσε κάνε