Ρωσία: Πρόστιμο στη σύζυγο του Αλεξέι Ναβάλνι για συμμετοχή στις διαδηλώσεις

Ρωσία: Πρόστιμο στη σύζυγο του Αλεξέι Ναβάλνι για συμμετοχή στις διαδηλώσεις

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:57 Δημιουργία 01/02/21, 13:29

Πρόστιμο ύψους 219,5 ευρώ, επέβαλε σήμερα το ρωσικό δικαστήριο στη σύζυγο του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια, για τη συμμετοχή της στις διαδηλώσεις που δεν είχαν λάβει την άδεια των αρχών.

Η αστυνομία προχώρησε χθες σε περισσότερες από 5.300 συλλήψεις διαδηλωτών, οι οποίοι παρά το σφοδρό ψύχος και την απειλή προσαγωγής τους, και διαδήλωσαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, υπέρ της αποφυλάκισης του Α. Ναβάλνι.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, μεγάλος αριθμός ατόμων, που συμμετείχαν στις χθεσινές διαδηλώσεις κατά της φυλάκισης του Αλεξέι Ναβάλνι, ήταν «χούλιγκανς και προβοκάτορες».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη ότι είναι αδύνατος ο διάλογος με τέτοιους ανθρώπους και ότι είναι απαράδεκτη η βία κατά των αξιωματούχων επιβολής της τάξης σε διαδηλώσεις που δεν έχουν λάβει έγκριση, μια ημέρα μετά τις πολυάριθμες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Μόσχα και σε δεκάδες άλλες πόλεις της Ρωσίας που πραγματοποιήθηκαν από υποστηρικτές του επικριτή του Κρεμλίνου, οι οποίοι ζητούν την απελευθέρωσή του.

«Δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος με χούλιγκανς και προβοκάτορες. Υπήρχαν αρκετοί χούλιγκανς, προβοκάτορες, οι οποίοι συμπεριφέρονταν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, επιθετικά προς τους αξιωματούχους της επιβολής του νόμου, κάτι που είναι ανεπίτρεπτο. Αυτός είναι ο λόγος που η αστυνομία προχωράει σε συγκεκριμένες ενέργειες και λαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται στην κατάσταση αυτή με όλη του την ισχύ», είπε ο Πεσκόφ.

Η κάθε περίπτωση, όπου υπάρχει τραυματισμός διαδηλωτή σε διαδήλωση που δεν έχει λάβει άδεια, θα πρέπει να εξετάζεται μεμονωμένα, τόνισε ο Πεσκόφ, ενώ η αστυνομία απαντά στις προκλήσεις με νόμιμο και ισχυρό τρόπο.

Οι σκληρές ενέργειες της αστυνομίας, είπε, θα πρέπει να εξετάζονται σε σχέση με τους λόγους που έγιναν αυτές.

Επίσης, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, κανένας δεν παρεμπόδισε το έργο των δημοσιογράφων κατά τις διαδηλώσεις υπέρ του Ναβάλνι στις 23 και στις 31 Ιανουαρίου.

Αν σου άρεσε κάνε