Ξανά υψηλότατοι τόνοι από τον Ερντογάν κατά του Μακρόν

Ξανά υψηλότατοι τόνοι από τον Ερντογάν κατά του Μακρόν

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 05/02/21, 17:55

Ο Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε τον Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να δει τι θα κάνει με τα εσωτερικά του προβλήματα, με τα Κίτρινα Γιλέκα, και ν’ αφήσει κατά μέρος την Τουρκία.

Επίσης επιτέθηκε στις ΗΠΑ κατηγορώντας τες για ρατσισμό: «Θέλω να πω στις ΗΠΑ: Δεν ντρέπεστε καθόλου, στο όνομα της δημοκρατίας, για όλα όσα συνέβησαν πριν τις εκλογές; είπε. Είδαμε πως όλο απειλούσαν ο ένας τον άλλον. Πιάσατε κορυφή στον ρατσισμό. Εσείς πώς θα εξηγήσετε τη δολοφονία των μαύρων πολιτών σας από τους αστυνομικούς σας που τους σκότωσαν γονατιστούς;», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε επικρίνει την Άγκυρα ότι είναι υπεύθυνη για τη διαμόρφωση μιας «τρελής» – όπως τη χαρακτήρισε – κατάστασης, με την ανάμειξή της στη Λιβύη, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και τις κινήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα, προβληματισμός υπάρχει για την κλιμακούμενη ένταση γύρω από τις φοιτητικές εξεγέρσεις, που ξεκίνησαν με τον διορισμό του νέου πρύτανη του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου, του καλύτερου πανεπιστημίου της Τουρκίας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν μπορεί πλέον με προεδρικό διάταγμα να διορίζει τους πρυτάνεις, να επιλέγει από λίστα που του προτείνουν τον πρύτανη που εκείνος θέλει.

Ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου κατηγορείται για διάφορα παραπτώματα, όπως για λογ

Αν σου άρεσε κάνε