Οι ΗΠΑ επανέρχονται στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Οι ΗΠΑ επανέρχονται στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 08/02/21, 09:06

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν θα επιστρέψει στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, τρία χρόνια μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ, υπό τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, για λόγους που είχε επικαλεστεί η προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση σχετικούς με προκατάληψη κατά του Ισραήλ, αλλά και έλλειψη μεταρρυθμίσεων.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν θα ανακοινώσει σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν ως παρατηρητής στο αναφερόμενο συμβούλιο του ΟΗΕ, που έχει την έδρα του στη Γενεύη, όπως δήλωσε χθες, Κυριακή, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Έχουμε την πρόθεση να το πράξουμε αυτό, γνωρίζοντας ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη μεταρρύθμιση και τη βελτίωση του Συμβουλίου είναι να εμπλακούμε με αυτό, υπό ένα πλαίσιο αρχών, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Στο σχέδιο της επιστροφής των ΗΠΑ αναφέρθηκε πρώτο το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Η ατζέντα «Πρώτα η Αμερική» του Ρεπουμπλικάνου Τραμπ συνέβαλε στις αποφάσεις που έλαβε ο ίδιος για την αποχώρηση των ΗΠΑ από πολλούς διεθνείς οργανισμούς και συμφωνίες, όπως, η αποχώρηση από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το 2018, επικαλούμενος χρόνιες προκαταλήψεις κατά του Ισραήλ, αλλά και την έλλειψη μεταρρυθμίσεων.

Αν σου άρεσε κάνε