Ρωσία: Έτοιμοι για διακοπή των σχέσεων με την Ε.Ε. αν γίνει με πρωτοβουλία των Βρυξελλών

Ρωσία: Έτοιμοι για διακοπή των σχέσεων με την Ε.Ε. αν γίνει με πρωτοβουλία των Βρυξελλών

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:13 Δημιουργία 12/02/21, 16:01

Έτοιμη να διαρρήξει τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ενωση δηλώνει η Μόσχα, εάν οι Βρυξέλλες προχωρήσουν σε επώδυνες οικονομικές κυρώσεις, δηλώνει ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ε.Ε βρίσκονται σε νέο βαρομετρικό χαμηλό πίεση εξαιτίας της φυλάκισης του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, η οποία τροφοδότησε συζητήσεις για ενδεχόμενες νέες κυρώσεις.

Η Μόσχα από την πλευρά της απευθύνει έκκληση για συνεργασία, αναφέρεται σε δήλωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών προς το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, θεωρώντας προφανώς ότι οι δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ που έκανε νωρίτερα, παρερμηνεύθηκαν.

«Είμαστε έτοιμοι για διακοπή των σχέσεων, αν αυτό γίνει με πρωτοβουλία της ΕΕ. Από την δική μας πλευρά καλούμε επίμονα τους εταίρους στην ΕΕ σε μια ισότιμη και αμοιβαίου σεβασμού συνεργασία, για την οποία μίλησε ο Σεργκέι Λαβρόφ», διευκρινίζει στη δήλωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Νωρίτερα σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Βλαντίμιρ Σαλαβιόφ στην ζωντανή εκπομπή του στο κανάλι του YouTube «Σαλαβιόφ -LIVE», ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε δηλώσει ότι η Μόσχα δεν αποκλείει την διακοπή των σχέσεων με τις Βρυξέλλες, εάν η ΕΕ επιβάλει κυρώσεις που θα δημιουργήσουν κινδύνους στους ευαίσθητους τομείς της ρωσικής οικονομίας.

Αν σου άρεσε κάνε