Α. Μέρκελ: Η πανδημία θα έχει ηττηθεί όταν εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός

Α. Μέρκελ: Η πανδημία θα έχει ηττηθεί όταν εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:11 Δημιουργία 19/02/21, 18:59

Την ανάγκη για διαθέσιμα εμβόλια μέσω του διεθνούς εμβολιαστικού προγράμματος Covax τόνισε η Ανγκέλα Μέρκελ, χαρακτηρίζοντας «στοιχειώδες ζήτημα δικαιοσύνης» την πρόσβαση όλων των χωρών στον εμβολιασμό κατά του Covid-19, ενώ υπογράμμισε πως η πανδημία θα έχει ηττηθεί, μόνο όταν θα έχει εμβολιαστεί ο πληθυσμός στο σύνολό του.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της G7, η κυρία Μέρκελ επισήμανε ότι η Γερμανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους χορηγούς της παγκόσμιας εκστρατείας εμβολιασμού και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα διαθέσει επιπλέον 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την μάχη κατά της πανδημίας στον Covax και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. «Είμαστε στο πλευρό των φτωχότερων χωρών», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς και πρόσθεσε ότι στόχος είναι το Covax να εφοδιαστεί με τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια εμβόλια.

Η κυρία Μέρκελ από την πλευρά της άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Γερμανία και άλλες χώρες να δώσουν εμβόλια σε φτωχότερες χώρες. «Είναι όμως σημαντικό, να είμαστε και αφοσιωμένοι στους πολίτες μας. Πρέπει να υπάρξει μια στάθμιση», σημείωσε.

Αναφερόμενη στη σχέση με τις ΗΠΑ, η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι είναι ήδη ορατή η αλλαγή υπό την προεδρία του Τζο Μπάιντεν, με την επιστροφή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και στη Συμφωνία για το Κλίμα.

Αν σου άρεσε κάνε