Σχέδιο τεσσάρων σημείων για την άρση της καραντίνας στη Βρετανία

Σχέδιο τεσσάρων σημείων για την άρση της καραντίνας στη Βρετανία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:03 Δημιουργία 22/02/21, 08:59

Τέσσερα στάδια θα περιλαμβάνει ο οδικός χάρτης για την άρση της καραντίνας στην Αγγλία που αντιστοιχούν στους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, όπως θα ανακοινώσει στις 7 μ.μ. ώρα Αγγλίας σε συνέντευξη Τύπου ο Μπόρις Τζόνσον.

]Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το πρώτο στάδιο συμπεριλαμβάνει δύο βασικές ημερομηνίες. Στις 8 Μαρτίου, όλα τα σχολεία (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) θα ανοίξουν ξανά στην Αγγλία ενώ όλα τα οργανωμένα υπαίθρια αθλήματα, όπως τένις, ποδόσφαιρο και γκολφ θα ξεκινήσουν στις 29 Μαρτίου. Επίσης επανέρχεται ο «κανόνας των έξι» που σημαίνει ότι θα επιτρέπεται η κοινωνικοποίηση έως και δυο νοικοκυριών στην ύπαιθρο.

Το δεύτερο στάδιο πιθανότατα θα ξεκινήσει τον Απρίλιο και περιλαμβάνει το άνοιγμα μη απαραίτητων καταστημάτων και την υπαίθρια εξυπηρέτηση στις παμπ και στα εστιατόρια.

Στο τρίτο στάδιο, τον Μάιο, παμπ και εστιατόρια θα σερβίρουν σε εσωτερικούς χώρους ενώ θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και στο τέταρτο στάδιο του Ιουνίου θα απελευθερωθούν τα περισσότερα μέτρα.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα υπογραμμίσει ότι κάθε στάδιο συσχετίζεται με τα αποτελέσματα από την επιτυχή συνεχή ανάπτυξη του προγράμματος εμβολίων, τις συνεχιζόμενες ενδείξεις ότι τα εμβόλια μειώνουν τις νοσηλείες και τους θανάτους, τα χαμηλά ποσοστά μόλυνσης και παράλληλα τα μειωμένα ποσοστά νοσηλείας και ότι το πρόγραμμα δεν απειλείται από μια νέα παραλλαγή Covid. Την Κυριακή η Βρετανία κατέγραψε το χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό θανάτων από τα Χριστούγεννα – με 215 νεκρούς και 9.834 νέες περιπτώσεις , πτώση 10% σε μια εβδομάδα

Επιπλέον κορυφαίος ακαδημαϊκός στην εφημερίδα Daily Mail υποστηρίζει ότι η Βρετανία θα μπορούσε ήδη να έχει μεγάλο ποσοστό ανοσίας εν μέσω της αξιοσημείωτης μείωσης 82% στις περιπτώσεις Covid μόλις έξι εβδομάδες, παράλληλα με τον εμβολιασμό 17 εκατομμυρίων, ενώ επισημαίνει ότι ένα στα πέντε άτομα έχει ανοσία.

Αν σου άρεσε κάνε