Λιγότερα από τα μισά εμβόλια θα παραδώσει στην Ευρώπη η Astrazeneca

Λιγότερα από τα μισά εμβόλια θα παραδώσει στην Ευρώπη η Astrazeneca

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:05 Δημιουργία 23/02/21, 20:02

Η AstraZeneca αναμένει ότι θα παραδώσει λιγότερες από τα μισά εμβόλια που προβλέπει η συμφωνία που έχει υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το δεύτερο τρίμηνο, ανέφερε αξιωματούχος της Ε.Ε. στο Reuters την Τρίτη.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος συμμετείχε σε συνομιλίες με την αγγλοσουηδική φαρμακευτική, ανέφερε ότι η εταιρεία διαμήνυσε στο μπλοκ κατά τη διάρκεια συναντήσων ότι θα «παραδώσει λίγοτερες από 90 εκατομμύρια δόσεις στο δεύτερο τρίμηνο».

Η συμφωνία της AstraZeneca με την Ε.Ε., η οποία διέρρευσε την περασμένη εβδομάδα, έδειξε ότι η εταιρεία έχει δεσμευτεί να προμηθεύσει το μπλοκ των 27 με 180 εκατομμύρια δόσεις το δεύτερο τρίμηνο.

«Επειδή εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να αυξήσουμε την παραγωγικότητα της εφοδιαστικής μας αλυσίδας στην Ε.Ε. και κάνουμε ότι είναι δυνατό για να χρησιμοποιήσουμε την παγκόσμια εφοδιαστική μας αλυσίδα, ελπίζουμε ότι θα κατορθώσουμε να φέρουμε τις παραδόσεις πιο κοντά στα επίπεδα της συμφωνίας αγοράς» δήλωσε εκπρόσωπος της AstraZeneca.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία συντονίζει τις συνομιλίες με τους παραγωγούς των εμβολίων, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Αν σου άρεσε κάνε