Κυριακίδου: Εφικτό το σενάριο εμβολιασμού του 70% του πληθυσμού έως το καλοκαίρι

Κυριακίδου: Εφικτό το σενάριο εμβολιασμού του 70% του πληθυσμού έως το καλοκαίρι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:24 Δημιουργία 25/02/21, 18:17

Για την τήρηση των συμφωνιών και της κοινής προσπάθειας των κρατών-μελών της Ε.Ε. έκανε λόγο η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Μαζί με τα κράτη μέλη, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι εταιρείες συμμορφώνονται με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και τηρούν τις συμφωνίες μας», τόνισε η Ευρωπαία Επίτροπος.

«Δεν είμαστε ακόμη εκεί που θέλουμε να είμαστε όσον αφορά τον εμβολιασμό. Όμως όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται καθημερινά και λαμβάνουμε αποφασιστικά μέτρα για την αύξηση της παραγωγής, της παράδοσης και της διάθεσης εμβολίων σε ολόκληρη την ΕΕ», συμπλήρωσε.

Η κ. Κυριακίδου υπογράμμισε ότι ο στόχος του εμβολιασμού του 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι το καλοκαίρι «είναι ένας φιλόδοξος στόχος, αλλά είναι εφικτός».

«Χρειάζεται πολύ πιο στενή, πιο ολοκληρωμένη και πιο στρατηγική συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα με τη βιομηχανία. Σε αυτό το πνεύμα, δημιουργήσαμε μια Ειδική Ομάδα για τη Βιομηχανική Αναβάθμιση των εμβολίων COVID-19», επισήμανε προσθέτοντας ότι «η Task Force ασχολείται ήδη καθημερινά με τη βιομηχανία για την καλύτερη πρόβλεψη και την αντιμετώπιση πιθανών σημείων συμφόρησης. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τυχόν ζητήματα που σχετίζονται με τις παραδόσεις».

Η Στέλλα Κυριακίδου τόνισε επίσης, ότι οι μεταλλάξεις «είναι η σαφής απειλή που αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή» ενώ όπως προσέθεσε «προσαρμοζόμαστε και εξελισσόμαστε. Πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά από την απειλή με την ετοιμότητά μας και τα εργαλεία για να ανταποκριθούμε».

Τέλος, η Επίτροπος Υγείας υπογράμμισε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη «να ενημερώσει ή να συνάψει νέες Προκαταρκτικές Συμφωνίες Αγοράς για να υποστηρίξει την ανάπτυξη νέων και προσαρμοσμένων εμβολίων με χρηματοδότηση από την ΕΕ» ενώ υπάρχει στενή συνεργασία με τους παρασκευαστές για να παρακολουθούνται οι αλυσίδες εφοδιασμού και να αντιμετωπιστούν τα σημεία συμφόρησης της παραγωγής.

Αν σου άρεσε κάνε