Υπέρ του πιστοποιητικού εμβολιασμού και ο Μ. Βέμπερ

Υπέρ του πιστοποιητικού εμβολιασμού και ο Μ. Βέμπερ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:09 Δημιουργία 26/02/21, 18:32

Υπέρ της επίσπευσης χορήγησης του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού, τάσσεται και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ, μετά τις σχετικές συζητήσεις στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


«Το πιστοποιητικό αυτό μπορεί να διευκολύνει ειδικά τους διασυνοριακά μετακινούμενους εργαζόμενους, όσους κάνουν επαγγελματικά ταξίδια ή όσους ταξιδεύουν για διακοπές. Πρέπει να διευκρινίσουμε αμέσως τις λεπτομέρειες για την έκδοσή του. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού πρέπει να χορηγηθεί το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε σε δηλώσεις του οι οποίες θα δημοσιευτούν στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Rheinische Post».

Παράλληλα, ο Χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός τάχθηκε κατά των μονομερών εθνικών δράσεων εντός της ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Οι μονομερείς εθνικές δράσεις δυσκολεύουν την καθημερινή ζωή πολλών ανθρώπων και ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να το αποτρέψει αυτό», δήλωσε ο Βέμπερ, ο οποίος χαρακτήρισε τις συζητήσεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έκδοσή του «σημαντικό μήνυμα».

Η εκπρόσωπος των Πρασίνων (Die Gruenen) για ευρωπαϊκά θέματα στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag), Φραντσίσκα Μπράντνερ, δήλωσε επίσης στην «Rheinische Post», ότι θεωρεί «αναγκαία την ομοιόμορφη εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμών σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Χρειαζόμαστε επίσης μια κοινή βάση δεδομένων, συμφωνημένους κανόνες για την αναγνώριση των διαγνωστικών τεστ και -στην περίπτωση των ταξιδιών- για την καραντίνα».

«Είναι σημαντικό να υπάρχει μια κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση και όχι ένα ευρωπαϊκό μωσαϊκό», τόνισε.

«Ο σχεδιασμός του πιστοποιητικού εμβολιασμού πρέπει να συζητηθεί προσεκτικά και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το εάν τα εμβολιασμένα άτομα εξακολουθούν να είναι μεταδοτικά. Υπάρχει επίσης το ζήτημα πόσο γρήγορα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει την έκδοση ενός ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού», πρόσθεσε η Πράσινη πολιτικός.

Αν σου άρεσε κάνε