Έξι κρούσματα της βραζιλιάνικης μετάλλαξης στο Ηνωμένο Βασίλειο

Έξι κρούσματα της βραζιλιάνικης μετάλλαξης στο Ηνωμένο Βασίλειο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:36 Δημιουργία 28/02/21, 20:34

Έως και έξι κρούσματα της παραλλαγής του κορονοϊού που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στην πόλη Μανάους της Βραζιλίας, καταγράφηκαν για πρώτη φορά στη Βρετανία, ανέφεραν οι Άγγλοι αξιωματούχοι υγείας την Κυριακή. Τρία κρούσματα δηλώθηκαν στην Αγγλία και άλλα τρία στη Σκωτία.

Ο κίνδυνος για την ευρύτερη κοινότητα θεωρήθηκε χαμηλός, αλλά προληπτικά οι αξιωματούχοι που ερευνούσαν τις αγγλικές λοιμώξεις κινούνται γρήγορα κάνοντας τεστ προκειμένου να εντοπίσουν τις επαφές των κρουσμάτων, δήλωσε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της χώρας (Public Health England, PHE).

Δύο από τα τρία κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Αγγλία προέρχονταν από ένα νοικοκυριό στην περιοχή South Gloucestershire που είχε ταξιδέψει στη Βραζιλία και υπήρχε μια τρίτη, επί του παρόντος μη συνδεδεμένη υπόθεση, δήλωσε η PHE. Οι σκωτσέζικες λοιμώξεις δεν συνδέονταν με αυτές στην Αγγλία.

Sτην περίπτωση των κρουσμάτων στη Σκvτία και οι τρεις είχαν επισκεφθεί τη Βραζιλία και επέστρεψαν στο Αμπερντίν με πτήσεις μέσω Παρισιού και Λονδίνου. Οι αρχές δήλωσαν πως έχουν ήδη επικοινωνήσει με τους επιβάτες της πτήσης από το Λονδίνο.

Η Σούζαν Χόπκινς, διευθύντρια στρατηγικής του PHE για την COVID-19, δήλωσε ότι οι προηγμένες δυνατότητες προσδιορισμού αλληλουχίας γονιδίων της Βρετανίας σημαίνει ότι βρίσκουν περισσότερες παραλλαγές και μεταλλάξεις από πολλές άλλες χώρες.

Αν σου άρεσε κάνε