Την αξιολόγηση του ρωσικού εμβολίου ξεκινάει η ΕΕ

Την αξιολόγηση του ρωσικού εμβολίου ξεκινάει η ΕΕ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:27 Δημιουργία 04/03/21, 13:25
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) δήλωσε ότι θα αρχίσει να αξιολογεί το ρωσικό εμβόλιο κορονοϊού, Sputnik V, καθώς το μπλοκ προσπαθεί να επιταχύνει το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η αρμόδια ρυθμιστική αρχή δήλωσε: «Ο ΕΜΑ θα αξιολογήσει τη συμμόρφωση του Sputnik V με τα συνήθη πρότυπα της ΕΕ για την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την ποιότητα. Αν και ο ΕΜΑ δεν μπορεί να προβλέψει τα συνολικά χρονοδιαγράμματα, θα χρειαστεί λιγότερο χρόνο από το κανονικό για την αξιολόγηση μιας ενδεχόμενης εφαρμογής».

Εάν η αξιολόγηση είναι επιτυχής, το ρωσικό εμβόλιο θα χρειαστεί ακόμη αίτηση άδειας κυκλοφορίας προτού δοθεί το πράσινο φως για χορήγηση στα 27 κράτη-μέλη.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), που προωθεί το ρωσικό εμβόλιο διεθνώς, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να προμηθεύσει 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik V από τον Ιούνιο, εάν εξασφαλισθεί η έγκρισή του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA). «Μετά την έγκριση από τον ΕΜΑ, θα είμαστε σε θέση να προμηθεύσουμε εμβόλια για 50 εκατομμύρια Ευρωπαίους από τον Ιούνιο 2021», ανακοίνωσε ο Κίριλ Ντμίτριεφ, διευθύνων σύμβουλος του RDIF.

Το RDIF αναμένει ότι πολλές χώρες της Eυρωπαϊκής Ένωσης θα εγκρίνουν το ρωσικό εμβόλιο αυτό τον μήνα. Ο Κίριλ Ντμίτριεφ δήλωσε μετά την ανακοίνωση του ΕΜΑ ότι το εμβόλιο θα λειτουργήσει σαν γέφυρα ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρώπη και ότι η διανομή του δεν πρέπει να «πνιγεί» από την πολιτική.

Αν σου άρεσε κάνε