Μέρκελ σε Ερντογάν: Μόνο βάσει διεθνούς Δικαίου η επίλυση των θεμάτων στην Αν. Μεσόγειο

Μέρκελ σε Ερντογάν: Μόνο βάσει διεθνούς Δικαίου η επίλυση των θεμάτων στην Αν. Μεσόγειο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 08:15 Δημιουργία 06/03/21, 08:02
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την επίλυση των διαφορών στην Ανατολική Μεσόγειο «μόνο μέσω διαλόγου και βάσει διεθνούς Δικαίου» τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, στον τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης των δύο αρχηγών, στέλνοντας μήνυμα στήριξης στη χώρα μας.


Η καγκελάριος, χαιρέτισε παράλληλα την εξαγγελία, ανεπίσημων συνομιλιών για το Κυπριακό, υπό την διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκαν ακόμη περιφερειακά ζητήματα, καθώς και η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Η καγκελάριος τόνισε ότι τα διαφιλονικούμενα θέματα στην ανατολική Μεσόγειο μπορούν να επιλυθούν μόνο με τον διάλογο και στη βάση του διεθνούς Δικαίου. Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, η Καγκελάριος χαιρέτισε την εξαγγελία για έναρξη, σύντομα, ανεπίσημων συνομιλιών υπό την διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών. Η κ. Μέρκελ και ο Τ, Ερντογάν, συμφώνησαν ότι ο εν εξελίξει σχηματισμός κυβέρνησης στην Λιβύη υπό τον Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά χρειάζεται την πλήρη στήριξη τόσο εντός όσο και εκτός της Λιβύης», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ

Ένα 24ωρο νωρίτερα, η Μέρκελ είχε τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, κατά την οποία εξέφρασε επίσης την «πλήρη στήριξή» της στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση του Κυπριακού, στις συνομιλίες στο τέλος Απριλίου.

«Εκεί θα πρέπει να διερευνηθεί μια κοινή βάση για διαπραγματεύσεις προς επίλυση του Κυπριακού. Για να επιτευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο ανοιχτό πνεύμα, διάθεση συμβιβασμού και από τις δύο πλευρές, προκειμένου να επιτευχθεί πρόοδος», υπογράμμισε η καγκελάριος.

Αν σου άρεσε κάνε