HΠΑ: Επιστροφή στην κανονικότητα - Συναντήσεις χωρίς μάσκες οι πλήρως εμβολιασθέντες

HΠΑ: Επιστροφή στην κανονικότητα - Συναντήσεις χωρίς μάσκες οι πλήρως εμβολιασθέντες

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:33 Δημιουργία 08/03/21, 21:10
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Να συναντώνται ξανά σε μικρές ομάδες χωρίς την ανάγκη χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, μπορούν πλέον, όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid-19 σύμφωνα με τα όσα διευκρινίζουν οι νεότερες οδηγίες των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Μάλιστα, η διευθύντρια των CDC Ροσέλ Γουαλένσκι δήλωσε, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, ότι τα άτομα που έχουν πλήρως εμβολιαστεί μπορούν να συναντώνται και με μη εμβολιασθέντες που ανήκουν σε ομάδες χαμηλού κινδύνου από ένα νοικοκυριό χωρίς τη χρήση μάσκας.

Αντιθέτως, οι πλήρως εμβολιασθέντες που συναντώνται με άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί από περισσότερα από ένα διαφορετικά νοικοκυριά, θα πρέπει να συνεχίζουν να φοράνε μάσκα και να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Θα πρέπει επίσης να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης στους δημόσιους χώρους, να αποφεύγουν τα ταξίδια και τις μεγάλες συναθροίσεις.

«Εάν οι παππούδες έχουν εμβολιαστεί, μπορούν να επισκεφθούν την κόρη τους και την οικογένειά της, ακόμα κι αν αυτοί δεν έχουν εμβολιαστεί», από τη στιγμή που δεν παρουσιάζουν παράγοντες κινδύνου, επίφοβους να προσβληθούν από σοβαρές μορφές της Covid-19, εξήγησε η Ρ. Γουαλένσκι.

Οι οδηγίες αυτές έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί να επανέλθουν με ασφάλεια σε πιο κανονικές δραστηριότητες και επαφές με άτομα εκτός των νοικοκυριών τους, ενώ παραμένει εκτεταμένη η διασπορά του κορονοϊού.

Περίπου 30 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 9,2% του πληθυσμού των ΗΠΑ, έχουν πλήρως εμβολιαστεί με εμβόλια κατά της Covid-19, τα οποία έχουν αναπτύξει οι Pfizer / BioNTech, Moderna και Johnson & Johnson, σύμφωνα με τα στοιχεία των CDC.

Σχεδόν το 18% του αμερικανικού πληθυσμού (58,9 εκατομμύρια ενήλικες) έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19.

Πηγές: ΑΜΠΕ -Reuters-Γαλλικό Πρακτορείο-CNBC

Αν σου άρεσε κάνε