Εμβόλια: Αυστηρό μήνυμα Κομισιόν σε Astrazeneca για παραδόσεις και εξαγωγές

Εμβόλια: Αυστηρό μήνυμα Κομισιόν σε Astrazeneca για παραδόσεις και εξαγωγές

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:14 Δημιουργία 09/03/21, 11:09
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αυστηρό μήνυμα στην Astrazeneca για τις παραδόσεις εμβολίων έστειλε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, σημειώνοντας ότι η ΕΕ «έχει κουραστεί να είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «EU Observer», η ίδια ξεκαθάρισε ότι «εάν μια εταιρεία δεν παραδίδει, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε εξαγωγές», υπογραμμίζοντας ότι η AstraZeneca έχει παραδώσει στην Ιταλία λιγότερο από το 10% της σύμβασης για το πρώτο τρίμηνο.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «δεν κοιτάζουμε χώρες, αλλά εταιρείες. Η AstraZeneca πρέπει πρώτα να δείξει βελτίωση ή αύξηση των παραδόσεων, προτού μπορέσουν να εξάγουν την παραγωγή AstraZeneca από την Ευρώπη» .

«Η εταιρεία πρέπει να παραδώσει. Και αυτό θα δημιουργήσει μια εμπιστοσύνη ότι τηρούν τη σύμβασή τους και αν τηρούν τη σύμβαση, φυσικά, οι πόρτες είναι ανοιχτές για εξαγωγές», συμπλήρωσε.

Τέλος, η πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι «τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη αυξάνονται και ότι η ΕΕ θα επιτύχει τον στόχο της εμβολιασμού του 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού».

Αν σου άρεσε κάνε