Στήριξη Ερντογάν στο γαμπρό του: Όσο μιλάτε για τον Αλμπαϊράκ, τόσες πέτρες να πέσουν στα κεφάλια σας

Στήριξη Ερντογάν στο γαμπρό του: Όσο μιλάτε για τον Αλμπαϊράκ, τόσες πέτρες να πέσουν στα κεφάλια σας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:40 Δημιουργία 11/03/21, 10:13
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε στήριξη του πρώην υπουργού Οικονομικών και γαμπρού του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης λόγω προνομοιακής μεταχείρισης αλλά και των σκανδάλων στα οποία κατά καιρούς φαίνεται να εμπλέκεται, προέβη δημοσίως, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγους μήνες μετά την παραίτηση του πρώτου.

«Τα μέλη της λογικής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος συμμετέχουν σε έναν αγώνα μηνυμάτων στο twitter. Κοιμούνται και ξυπνάνε λέγοντας ο γαμπρός, ο γαμπρός και πάλι ο γαμπρός. Ένα θα σας πω. Όσες φορές μιλάτε για τον γαμπρό μου, τόσες φορές να πέσουν πέτρες στα κεφάλια σας και να σας πλακώσουν», ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος, σε μια προσπάθεια στήριξης του γαμπρού του.

Να σημειωθεί πως μέχρι το Νοέμβριο, πολλοί άνθρωποι στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων αξιωματούχων στο κυβερνών κόμμα του Ερντογάν, πίστευαν ότι ο Τούρκος πρόεδρος προετοίμαζε τον γαμπρό του ως μελλοντικό αρχηγό του κόμματος και ακόμη και ως πιθανό διάδοχό του. Ωστόσο, σε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη δήλωση παραίτησης που δημοσιεύτηκε στο Instagram, μια μόλις ημέρα μετά την απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν, να καρατομήσει τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας Μουράτ Ουϊσάλ, , ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε την παραίτησή του αιφνιδιαστικά, με αποτέλεσμα για περισσότερες από τέσσερις ώρες τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της γείτονος χώρας να μη έχουν αναφερθεί καθόλου στην είδηση, περιμένοντας τη «γραμμή» από τον πρόεδρο Ερντογάν.

Στο κυβερνών κόμμα του Ερντογάν, ορισμένοι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους. «Ο Ερντογάν επένδυσε πολλά στον Αλμπαϊράκ. Μια απόφαση που εξόργισε ακόμη και πολλούς υπουργούς και γραφειοκράτες», δήλωσε ο αξιωματούχος του κόμματος, επισημαίνοντας τον τρόπο με τον οποίο ο ρόλος του τέως υπουργού Οικονομικών επεκτάθηκε πολύ πέρα από την αρμοδιότητά του.

Ωστόσο, πριν ένα περίπου μήνα, ο Μπεράτ Αλπμπαϊράκ, έσπασε τη σιωπή του, μετά την ξαφνική παραίτηση, απειλώντας να κινηθεί νομικά εναντίον των επικριτών του.

Αν σου άρεσε κάνε