Κορονοϊός: Εμβολιασμός «drive through» σε στρατιωτικές δομές για τους καθηγητές στο Μιλάνο

Κορονοϊός: Εμβολιασμός «drive through» σε στρατιωτικές δομές για τους καθηγητές στο Μιλάνο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:02 Δημιουργία 15/03/21, 14:53
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Να εμβολιασθούν κατά του κορωνοϊού μέσα σε ένα πεντάλεπτο, μεταβαίνοντας, με το αυτοκίνητό τους, σε ειδικές δομές του ιταλικού στρατού, θα μπορούν από σήμερα, οι καθηγητές που ζουν στο Μιλάνο.

Το εμβόλιο χορηγείται χωρίς να πρέπει κανείς να κατεβεί από το αυτοκίνητο. Μετά τον εμβολιασμό, κάθε πολίτης πρέπει να περιμένει ένα τέταρτο, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τυχόν παρενέργειες.

Στην πρώτη αυτή φάση, ο «εμβολιασμός εντός ΙΧ αυτοκινήτου», γίνεται σε εκπαιδευτικούς, με σκευάσματα της AstraZeneca. Μέχρι τα τέλη του μήνα υπολογίζεται ότι θα χορηγούνται γύρω στα εξακόσια εμβόλια την ημέρα, αλλά στη συνέχεια ο στόχος είναι να μπορέσουν να γίνουν πάνω από δυο χιλιάδες. Υπάρχει η πρόθεση, το πείραμα αυτό να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Ιταλίας.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της περιφέρειας της Λομβαρδίας, της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας και του στρατού της χώρας, η οποία εντάσσεται στην νέα στρατηγική του πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι, για άμεση αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού κατά της Covid 19, σε όλες τις περιφέρειες της Ιταλίας.

«Ο κόσμος έχει κουραστεί και πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βγούμε το γρηγορότερο δυνατό από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε