Αναστολή εμβολιασμών με το σκεύασμα της AstraZeneca και στη Γερμανία

Αναστολή εμβολιασμών με το σκεύασμα της AstraZeneca και στη Γερμανία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:09 Δημιουργία 15/03/21, 16:58
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την αναστολή χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca αποφάσισε και η Γερμανία, ως προληπτικό μέτρο, μετά από συμβουλή της γερμανικής Εθνικής Αρχής Εμβολιασμών, λόγω των ανησυχιών που έχουν προκύψει με περιπτώσεις θρομβώσεων.

Ωστόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και άλλοι οργανισμοί διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει σύνδεση των περιστατικών θρομβώσεων με το εμβόλιο της AstraZeneca. Ωστόσο η Γερμανία προστίθεται στη λίστα των χωρών που παίρνουν επιπλέον μέτρα, κι ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για το ζήτημα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η απόφαση ελήφθη προληπτικά και μετά από σύσταση του γερμανικού εθνικού ρυθμιστή για τα εμβόλια, που ζήτησε περισσότερη διερεύνηση των περιστατικών.

Σε δήλωσή του το υπουργείο παραπέμπει στην τελική απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, που θα αποφασίσει αν και κατά πόσο οι νέες πληροφορίες θα επηρεάσουν την έγκριση του εμβολίου.

Ανάλογη απόφαση πήρε το πρωί η Ολλανδία και το Σαββατοκύριακο η Ιρλανδία. Ήδη, Ισλανδία, Δανία, Νορβηγία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Αυστρία, Ιταλία και Ταϊλάνδη έχουν παγώσει προληπτικά τη χορήγηση του εμβολίου.

Αν σου άρεσε κάνε