ΕΜΑ: Συνέχιση των εμβολιασμών με Astrazeneca - Ασφαλές το σκεύασμα

ΕΜΑ: Συνέχιση των εμβολιασμών με Astrazeneca - Ασφαλές το σκεύασμα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:36 Δημιουργία 18/03/21, 18:19
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Ασφαλές και αποτελεσματικό» - «Τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων» - Το σκεύασμα δεν συνδέεται με «γενικό κίνδυνο» θρομβώσεων

Κάλεσμα σε συνέχιση των εμβολιασμών με Astrazeneca κάνει ο ΕΜΑ, τονίζοντας πως το σκεύασμα είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, στη σκιά του σάλου που είχε προκληθεί με τις παρενέργειες των θρομβώσεων, με αποτέλεσμα ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να «παγώσουν» τη σχετική διαδικασία.

«Η επιτροπή κατέληξε σε συμπέρασμα: πρόκειται για ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο», δήλωσε η Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων Emer Cooke. «Τα οφέλη για την προστασία των πολιτών από κορονοϊό με τους σχετικούς κινδύνους θανάτου και νοσηλείας υπερτερούν των πιθανών κινδύνων», επεσήμανε η ίδια.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός καλεί τις χώρες να συνεχίσουν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, καθώς το σκεύασμα δεν συνδέεται με κάποιον «γενικό κίνδυνο» πρόκλησης θρομβώσεων.

Η επιτροπή ασφαλείας του οργανισμού, ωστόσο, τονίζει ότι δεν μπορεί να αποκλείσει κάποια πιθανή σύνδεση ενός «μικρού αριθμού περιπτώσεων» εμφάνισης θρόμβων και εμβολιασμού.

Εξ ου και προτείνει να αναδεικνύεται η πιθανότητα μιας τέτοιας παρενέργειας και να περιληφθεί στην περιγραφή του προϊόντος (δηλ. του εμβολίου).

Αν σου άρεσε κάνε