«Stay at home»: «Καμπάνες» στους Βρετανούς που ταξιδεύουν εκτός χώρας

«Stay at home»: «Καμπάνες» στους Βρετανούς που ταξιδεύουν εκτός χώρας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:46 Δημιουργία 23/03/21, 11:44
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Πρόστιμα 5.000 λιρών (6.900 δολαρίων) θα επιβάλλονται από την επόμενη εβδομάδα σε άτομα από την Αγγλία, που προσπαθούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό χωρίς καλό λόγο, σύμφωνα με τους νέους νόμους Covid-19 που διαρκούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι διακοπές στο εξωτερικό απαγορεύονται υπό τη νομοθεσία «Stay at Home», η οποία θα αντικατασταθεί από νέους νόμους την επόμενη εβδομάδα. Η κυβέρνηση είχε πει ότι οι διακοπές θα μπορούσαν να επιτραπούν ξανά από τις 17 Μαΐου το νωρίτερο.

Ωστόσο, οι νέες προειδοποιήσεις από τον πρωθυπουργό για τα κρούσματα του τρίτου κύματος στην Ευρώπη έχει βάλει σε κίνδυνο την καλοκαιρινή περίοδο.

Πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα Times ότι η νομική απαγόρευση των διακοπών έως τις 30 Ιουνίου αφορά «νομοθετική ευκολία» και δεν προδικάζει την επανεξέταση της κυβέρνησης για το πώς και πότε θα κάνει restart στα ταξίδια.

Η νομοθεσία θα ψηφιστεί αυτή την Πέμπτη και αν περάσει, θα ισχύει από τις 29 Μαρτίου.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης να εξετάσει τα διεθνή ταξίδια τον Απρίλιο και πιθανόν να τα επιτρέψει από τις 17 Μαΐου συνεχίζει να ισχύει, αλλά ότι τα ταξιδιωτικά πρόστιμα περιλαμβάνονται στη νομοθεσία, στην περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατόν.

Αν σου άρεσε κάνε