Νέο πακέτο μέτρων σχεδιάζει η κυβέρνηση Μπάιντεν

Νέο πακέτο μέτρων σχεδιάζει η κυβέρνηση Μπάιντεν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:50 Δημιουργία 23/03/21, 12:49
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Νέο πακέτο μέτρων ύψους 3 τρις. δολ. εξετάζει τώρα η κυβέρνηση του Μπάιντεν, τα οποία θα συμπεριληφθούν στο μακροπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, σύμφωνα με τρία άτομα που γνωρίζουν τις συζητήσεις, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η πρόταση θα παρουσιαστεί στον Μπάιντεν αυτήν την εβδομάδα, όπως ανέφερε το ένα από τα άτομα.

Οι υποδομές και η κλιματική αλλαγή έχουν από καιρό χαρακτηριστεί ως βασικές προτεραιότητες του υπό διαμόρφωση προγράμματος και οι τελευταίες λεπτομέρειες δείχνουν ότι η διοίκηση αναζητά περίπου 400 δισ. δολάρια για τις λεγόμενες πράσινες δαπάνες, σύμφωνα με τα άλλα δύο άτομα.

Το σχέδιο αφορά επίσης επενδύσεις σε ανθρώπινο κεφάλαιο, με τη μείωση των διδάκτρων μεταξύ των μειονοτήτων, καθώς και πρωτοβουλίες υγειονομικής περίθαλψης, ανέφερε άλλη πηγή. Ένα άλλο άτομο εξοικειωμένο με τις συνομιλίες υποστήριξε ότι προβλέπονται κονδύλια για τη φροντίδα των παιδιών και τη φροντίδα των ηλικιωμένων.

Σε αντίθεση με το πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης για τον Covid-19, οι προτάσεις αυτές που θα παρουσιαστούν θα έχουν μακροπρόθεσμο χαρακτήρα προσβλέποντας στη σημαντική αύξηση των εσόδων. Όπως υποστηρίζεται, η αύξηση των εταιρικών φόρων και των επιτοκίων για τους πλούσιους θα είναι κεντρικά στοιχεία του προγράμματος.

Αν σου άρεσε κάνε