Η Μέρκελ πήρε πίσω το πασχαλινό lockdown - «Ήταν λάθος, ζητώ συγνώμη»

Η Μέρκελ πήρε πίσω το πασχαλινό lockdown - «Ήταν λάθος, ζητώ συγνώμη»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:07 Δημιουργία 24/03/21, 14:52
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Λάθος» χαρακτήρισε το εθνικό lockdown 5 ημερών, που είχε αποφασιστεί να επιβληθεί το Πάσχα στη Γερμανία, η Άνγκελα Μέρκελ, ζητώντας μάλιστα συγγνώμη από τον λαό.

Η Γερμανίδα καγκελάριος ανακάλεσε την απόφασή της, μετά από οργανωμένη τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας, περίπου 33 ώρες από την ανακοίνωση ενός πασχαλινού lockdown.

«Για να είμαι απολύτως σαφής, αυτό το λάθος είναι αποκλειστικά και μόνο δικό μου λάθος, καθώς εγώ είμαι αυτή που φέρει την τελική ευθύνη», είπε την Τετάρτη. «Λυπάμαι βαθιά και ζητώ συγγνώμη από όλους τους πολίτες», πρόσθεσε.

Τι προέβλεπε το πασχαλινό lockdown

Έπειτα από μία επεισοδιακή σύσκεψη με τους επικεφαλής των 16 ομόσπονδων κρατιδίων, η Μέρκελ κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν επί πέντε ημέρες κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα των Καθολικών σπίτι, με κλειστά τα καταστήματα, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ.

Οι πολίτες θα ενθαρρύνονταν να παραμείνουν στο σπίτι και οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις να περιορίζονταν σε συγκεντρώσεις με άλλο ένα νοικοκυριό, και το πολύ έως πέντε άτομα ενώ και θα απαγορεύονταν οι δημόσιες συναθροίσεις.

Αν σου άρεσε κάνε