Μικρότερο σε διάρκεια αλλά αυστηρότερο σε μέτρα lockdown εισηγείται η Μέρκελ

Μικρότερο σε διάρκεια αλλά αυστηρότερο σε μέτρα lockdown εισηγείται η Μέρκελ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:53 Δημιουργία 07/04/21, 14:51
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την επιβολή ενός μικρότερου σε χρονικό διάστημα αλλά αυστηρότερου lockdown σε εθνικό επίπεδο υποστηρίζει η Γερμανίδα καγκελάριος, όπως δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Τέτοιου είδους μέτρα θα βοηθήσουν στη μείωση του αριθμού των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας, καθώς το τρέχον ποσοστό είναι 101,0 ανά 100.000 κατοίκους. «Χρειαζόμαστε μια σταθερή συχνότητα κάτω των 100», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι η πιο ισχυρή οικονομία της Ευρώπης υπέφερε από την πανδημία κορωνοϊού, έχοντας αντιμετωπίσει διαφορετικά κύματα λοιμώξεων και lockdown. Το 2020, η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε σχεδόν κατά 5%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ φαίνεται να αναπτύσσεται μόνο κατά 3,6% φέτος.

Γερμανός υπουργός Οικονομικών: Δεν είναι ώρα για άνοιγμα

Δεν είναι η ώρα να εξετάσουμε το πλήρες άνοιγμα της γερμανικής οικονομίας, αλλά είναι μάλλον ώρα για να είμαστε αυστηροί και να διατηρήσουμε τις μολύνσεις από κορωνοϊό χαμηλά, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας στο CNBC, προσθέτοντας ότι τα πλουσιότερα νοικοκυριά σύντομα θα πληρώνουν περισσότερους φόρους.

«Δεν είναι ώρα για άνοιγμα. Αυτή είναι η στιγμή για να είμαστε πολύ σκληροί, για να διατηρήσουμε τα ποσοστά μόλυνσης χαμηλά», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς στο CNBC την Τρίτη.

«Νομίζω ότι θα φτάσουμε σε μια κατάσταση όπου στο τέλος αυτού του μήνα θα έχουμε 4 έως 5 εκατ. δόσεις την εβδομάδα», είπε.

«Νομίζω ότι αυτό θα φέρει την απαραίτητη πρόοδο και γι' αυτό πρέπει να είμαστε αυστηροί τώρα, επειδή εάν είμαστε αυστηροί στη μείωση των λοιμώξεων, θα είναι πιο εύκολο να έχουμε επιτυχία από τους εμβολιασμούς», πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε