Il Messaggero: Στα «βήματα» της Ελλάδας η Ιταλία για Covid-free νησιά

Il Messaggero: Στα «βήματα» της Ελλάδας η Ιταλία για Covid-free νησιά

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:42 Δημιουργία 08/04/21, 15:22
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο σχέδιο της ιταλικής κυβέρνησης για δημιουργία νησιών «covid free» αναφέρεται σε σημερινό άρθρο της, με σημείο αναφοράς την Ελλάδα.

«Η κυβέρνηση εργάζεται με στόχο η επιχείρηση νησιά "covid free" να ξεκινήσει από τα τέλη Απριλίου», αναφέρεται στο άρθρο, συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι να εμβολιαστούν πρώτα όλοι οι κάτοικοι των μικρών νησιών, όπως τα Κάπρι, Ίσκια, Προτσίντα, Πόντζα, Λίπαρι και Έλμπα.

«Το σχέδιο της κυβέρνησης για να προστατευθούν από τον κορωνοϊό τα μικρότερα νησιά, με σημείο αναφοράς εκείνο της Ελλάδας, έχει ήδη αρχίσει να γράφεται και βρίσκεται στην φάση της τελειοποίησης», εξηγεί η εφημερίδα, η οποία συμπληρώνει πως θα επιλεγούν νησιά στα οποία υπάρχουν επαρκώς εξοπλισμένα κέντρα υγείας.

«Η Ελλάδα ξεκίνησε την εφαρμογή του όλου αυτού σχεδίου πολύ νωρίς και εντός του Απριλίου αναμένεται να εμβολιστούν οι κάτοικοι των 69 τουριστικότερων νησιών του Αιγαίου», τονίζει η Ιl Messaggerο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι εξετάζει το ενδεχόμενο του εμβολιασμού των νησιωτών με το σκεύασμα της Johnson&Johnson, το οποίο απαιτεί μόνο μια δόση.

Ικανοποιημένοι από την πρωτοβουλία είναι και οι Ιταλοί ξενοδόχοι, οι οποίοι ελπίζουν να μπορέσει και η χώρα τους να επιλεγεί και πάλι ως τουριστικός προορισμός, από κυρίως Αμερικανούς τουρίστες.

«Πρόκειται για μια αναγκαία πρωτοβουλία, από την στιγμή που οι κρατικές οικονομικές ενισχύσεις δεν αρκούν και στην Ιταλία το 2020 καταγράφηκαν 67 εκατομμύρια λιγότερες αφίξεις τουριστών, σε σχέση με το 2019, με οικονομική ζημιά η οποία ξεπερνά τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ », υπογραμμίζει, τέλος, η Il Messaggero.

Αν σου άρεσε κάνε