Κομισιόν: Επισπεύδεται η παράδοση 50 εκατ. δόσεων της Pfizer

Κομισιόν: Επισπεύδεται η παράδοση 50 εκατ. δόσεων της Pfizer

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:00 Δημιουργία 14/04/21, 15:34
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Επισπεύδονται οι παραδόσεις 50 εκατ. δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, ξεκινώντας από τον Απρίλιο ως το τέλος Ιουνίου, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πρόκειται για ήδη συμφωνημένες ποσότητες, η παράδοση των οποίων μετατέθηκε χρονικά από το δ’ στο β’ τρίμηνο του 2021.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε επίσης γνωστό πως η Κομισιόν έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για συνολικά 1,8 δισ. δόσεις για τα έτη 2022 και 2023.

Βάσει προγραμματισμού, η ΕΕ αναμένεται να έχει διαθέσιμες 250 εκατ. δόσεις του εμβολίου των BioNTech-Pfizer, μέχρι τον Ιούνιο.

Η πρόεδρος της Κομισιόν, σημείωσε ότι σήμερα οι εμβολιασμοί στην ΕΕ έφτασαν τους 100.000.000, ενώ ως χθες 126 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 είχαν παραδοθεί στην Ε.Ε., αποκαλώντας τις δύο εταιρείες «αξιόπιστους εταίρους» της Ε.Ε. που «ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας».

Η νέα σύμβαση, είπε, θα προβλέπει την παραγωγή των εμβολίων, αλλά και όλων των αναγκαίων εξαρτημάτων και συστατικών, στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της La Stampa, η Κομισιόν, με τη σύμφωνη γνώμη των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σκοπεύει από το 2022 - μετά την ολοκλήρωση των συμβολαίων με τις AstraZeneca καιJohnson & Johnson, σκοπεύει να προχωρήσει αποκλειστικά με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna (αμφότερα τεχνολογίας mRNA), καθώς όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια στους εμβολιασμένους, σε σύγκριση τόσο με τα άλλα δυο, όσο και με το ρωσικόSputnik V (δεν έχει λάβει ακόμα πράσινο φως για χρήση στην ΕΕ), αλλά και το υπό ανάπτυξη και έλεγχο ιταλικόReiThera.
Αν σου άρεσε κάνε