Κρεμλίνο: «Ο Πούτιν αποφασίζει» για πιθανή «απάντηση» στις ΗΠΑ

Κρεμλίνο: «Ο Πούτιν αποφασίζει» για πιθανή «απάντηση» στις ΗΠΑ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:47 Δημιουργία 16/04/21, 14:17
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το Κρεμλίνο παραπέμπει στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν το ενδεχόμενο η Μόσχα να απαντήσει στις νέες κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ουάσινγκτον.


Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο απάντησης από μέρους της Μόσχας στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας τονίζοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.


«Σε γενικές γραμμές, κανείς δεν έχει ακυρώσει την αρχή της αμοιβαιότητας σε τέτοιου είδους ζητήματα, είναι κάτι βασικό γενικά. Αλλά θα σας πω ξανά ότι όλα θα εξαρτηθούν από την απόφαση του επικεφαλής του κράτους» είπε, όταν ερωτήθηκε εάν η Ρωσία σχεδιάζει να απαντήσει στις κυρώσεις της Ουάσινγκτον.


Ο κ. Πεσκόφ, τόνισε ότι ο Πούτιν θα είναι εκείνος που θα αποφασίσει επίσης για το πότε θα επιστρέψει στις ΗΠΑ ο πρέσβης της Ρωσίας Ανατόλι Αντόνοφ, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στην επιστροφή του Αντόνοφ.


Παράλληλα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Βλανίτμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχουν κοινές απόψεις για την ανάγκη αποκλιμάκωσης στις σχέσεις των δύο χωρών, προσθέτοντας πάντως ότι οι θέσεις τους διαφέρουν σε ό,τι αφορά την ανάγκη για συνεργασία με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό στα συμφέροντα κάθε χώρας.


«Γνωρίζετε ότι ο Πούτιν έχει τονίσει ότι είναι εφικτό να υπάρξει ανάπτυξη, ομαλοποίηση και αποκλιμάκωση στις σχέσεις. Το λέει αυτό επανειλημμένα. Αυτή είναι η πάγια θέση του. Έχει πει επανειλημμένα ότι είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε τον διάλογό μας στον βαθμό που οι εταίροι μας είναι έτοιμοι. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό ότι οι επικεφαλής των δύο κρατών έχουν κοινές απόψεις για αυτό» σημείωσε ο Πεσκόφ.


Ακόμη, επεσήμανε ότι η Ρωσία δεν θέτει προϋποθέσεις για ενδεχόμενη συνάντηση ανάμεσα στον Πούτιν και στον Μπάιντεν.


«Θέλω να σας υπενθυμίσω την αρχική πρόταση του Πούτιν (...). Δεν ανέφερε καμία προϋπόθεση» είπε ο Πεσκόφ.
Επίσης, ο ίδιος διεβεβαίωσε ότι η ρωσική οικονομία είναι σταθερή και μπορεί να αντέξει απέναντι στις νέες αμερικανικές κυρώσεις, τις οποίες καταδίκασε, χαρακτηρίζοντάς τις «απαράδεκτες».



Αν σου άρεσε κάνε