ΗΠΑ: Έκκληση Μπάιντεν, Ομπάμα και διασήμων για εμβολιασμό των Αμερικανών

ΗΠΑ: Έκκληση Μπάιντεν, Ομπάμα και διασήμων για εμβολιασμό των Αμερικανών

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:59 Δημιουργία 19/04/21, 09:39
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Έκκληση να εμβολιαστούν, έκαναν στους Αμερικανούς, την Κυριακή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και σειρά διασημοτήτων.

Μέσω ειδικής τηλεοπτικής εκδήλωσης του NBC, ο κ. Μπάιντεν ευχαρίστησε όσους εμβολιάστηκαν ήδη, στέλνοντας μήνυμα στον υπόλοιπο πληθυσμό να ακολουθήσει, ενώ όπως είπε, ο εμβολιασμός είναι το σημαντικότερο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος για να προφυλαχθεί από την Covid-19.

Η εκπομπή παρουσιάστηκε λίγες ώρες προτού όλοι οι Αμερικανοί αποκτήσουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν εναντίον του νέου κορωνοϊού. Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε στο CNN ότι ο Λευκός Οίκος ξεκινά ενημέρωση με στόχο την ευαισθητοποίηση υπέρ του εμβολιασμού.

Με τη σειρά του, ο Μπάρακ Ομπάμα, σε κοινή εμφάνισή του με τους πρώην αστέρες του ΝΒΑ, Τσαρλς Μπάρκλεϊ και Σακίλ Ο’Νιλ, κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης, απευθύνθηκε στους Αφροαμερικανούς και τους νέους, τονίζοντας πως όσο πιο γρήγορα εμβολιαστεί ο πληθυσμός, τόσο το καλύτερο, ενώ ο Μπάρκλεϊ σχολίασε το πόσο ενθουσιασμένος είναι που θα λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι συζήτησε με τον ηθοποιό Μάθιου Μακόναχι, τα αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας που ακολουθήθηκαν κατά την ανάπτυξη των εμβολίων. Ο κοινός εχθρός, είπε ο Δρ Φάουτσι, είναι ο ιός, ενώ ζήτησε να τεθούν στο περιθώριο οι πολιτικές διαφορές.

Να σημειωθεί πως περισσότεροι από τους μισούς ενήλικους Αμερικανούς έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με νεότερα δεδομένα τα οποία δημοσιοποιήθηκαν χθες Κυριακή από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), την κυριότερη ομοσπονδιακή υπηρεσία δημόσιας υγείας των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από CNN

Αν σου άρεσε κάνε