«Κρέμασμα» ΕΜΑ σε Johnson&Johnson: Συσχέτιση του εμβολίου με περιστατικά θρομβώσεων

«Κρέμασμα» ΕΜΑ σε Johnson&Johnson: Συσχέτιση του εμβολίου με περιστατικά θρομβώσεων

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:37 Δημιουργία 20/04/21, 17:52
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για ενδεχόμενη ταύτιση του εμβολίου της Johnson & Johnson με περιστατικά θρομβώσεων έκανε λόγο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, την ώρα που η φαρμακοβιομηχανία δήλωνε «απόλυτα σίγουρη» για την ασφάλεια του εμβολίου της και προσδοκά να βρεθεί «πολύ σύντομα λύση με τις ρυθμιστικές αρχές όσον αφορά τη χρήση του, που επί του παρόντος έχει ανασταλεί στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες»

Να γνωμοδοτήσει επισήμως για το εμβόλιο της J&J, αναμένεται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ενώ ο ] σύμβουλος του Λευκού Οίκου 'Αντονι Φάουτσι δήλωσε την Κυριακή ότι η απόφαση στις Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να δημοσιοποιηθεί έως την Παρασκευή.

«Παραμένουμε πολύ σίγουροι και ελπίζουμε ότι η ισορροπία μεταξύ των οφελών και των κινδύνων θα λειτουργήσει υπέρ ημών», δήλωσε ο Τζόζεφ Γουόκ σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

«Συνεργαζόμαστε με τις ρυθμιστικές αρχές για να βεβαιωθούμε ότι έχουν όλες τις πληροφορίες τις οποίες χρειάζονται για να λάβουν τις αποφάσεις τους», υπογράμμισε.

«Περιμένουμε να έχουμε πολύ σύντομα, ίσως από το τέλος αυτής της εβδομάδας, από την Ευρώπη και τη FDA (την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) μια απόφαση για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε», ανέφερε επίσης ο οικονομικός διευθυντής της J&J, ο οποίος έκανε τις δηλώσεις αυτές με την ευκαιρία της δημοσίευσης των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων του ομίλου.

Στην ανακοίνωση που περιγράφει λεπτομερώς την οικονομική απόδοση της εταιρίας, η J&J δεν αναφέρει συγκεκριμένα το εμβόλιο, το οποίο πωλεί σε τιμή κόστους, αλλά υποδηλώνει ότι έχει πουλήσει εμβόλια αντί 100 εκατομμυρίων δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο όμιλος αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα παραγωγής σε ένα εργοστάσιο στη Βαλτιμόρη, στην Πολιτεία Μέριλαντ, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρία Emergent BioSolutions, με μια παρτίδα δόσεων εμβολίων που δεν πληρούν τα πρότυπα ποιότητας.

Η FDA ζήτησε την αναστολή της παραγωγής σε αυτό το εργοστάσιο αναμένοντας την ολοκλήρωση της επιθεώρησης.

Εάν η κανονιστική διαδικασία "πηγαίνει καλά, θα είμαστε σε θέση να εκπληρώσουμε όλες τις συμβατικές μας δεσμεύσεις (όσον αφορά την παράδοση εμβολίων, σ.σ.), στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο", διαβεβαίωσε ο Τζόζεφ Γουόκ.

Αν σου άρεσε κάνε