Ισραήλ: Στόχος η προώθηση του τουρισμού μετά την επιτυχημένη εμβολιαστική εκστρατεία

Ισραήλ: Στόχος η προώθηση του τουρισμού μετά την επιτυχημένη εμβολιαστική εκστρατεία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:20 Δημιουργία 22/04/21, 17:13
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο τουριστικός τομέας του Ισραήλ ελπίζει να αποκομίσει γρήγορα οφέλη όταν η χώρα ανοίξει και πάλι τον επόμενο μήνα ύστερα από μια ταχεία εκστρατεία εμβολιασμού κατά της COVID-19.

Οι αεροπορικές εταιρίες σπεύδουν να προσθέσουν πτήσεις προς το Τελ Αβίβ καθώς από τις 23 Μαΐου θα επιτρέπεται να εισέρχονται στη χώρα γκρουπ ξένων τουριστών που έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19.

«Καθώς κοιτάμε το παγκόσμιο εκ νέου άνοιγμα και την επανεκκίνηση των ταξιδιών, η Ιταλία και η Γαλλία είναι λίγο πίσω από το Ισράηλ σε ό,τι αφορά το πότε αναμένουμε ότι θα ανοίξουν και πάλι τα ταξίδια. Και αυτό οφείλεται στα εμβόλια», δήλωσε ο Μπράιαν Ζνότινς, αντιπρόεδρος δικτύου και σχεδιασμού δρομολογίων στην American Airlines, αναφερόμενος σε δύο άλλους τουριστικούς προορισμούς.

Το Ισραήλ, που έχει εμβολιάσει πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού του, θεωρεί ότι η βασική του πρόκληση είναι να διασφαλίσει ότι το εκ νέου άνοιγμα δεν θα επιτρέψει άλλη αύξηση στα κρούσματα COVID-19.

«Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε να έρθουν στο Ισραήλ άλλα παραλλαγμένα στελέχη και να θέσουν σε κίνδυνο την ομαλότητα», δήλωσε στο Reuters η υπουργός Τουρισμού Ορίτ Φάρκας-Χακοχεν. Περιγράφοντας, ωστόσο, το Ισραήλ ως την πρώτη χώρα που εξέρχεται από την πανδημία, δήλωσε ότι «θα πρέπει να αξιοποιήσει αυτό το πλεονέκτημα προς όφελος της οικονομίας και του τουρισμού μας».

Οι ανησυχίες για την αποτροπή μιας ακόμα αύξησης στα κρούσματα σημαίνουν ότι το Ισραήλ αρχικά θα ανοίξει μόνο σε μικρά γκρουπ τουριστών. Θα χρειαστεί τουλάχιστον έως τον Ιούλιο προκειμένου να είναι σε θέση να έλθουν όλοι οι τουρίστες.

Άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο παγκόσμιος τουριστικός κλάδος περιλαμβάνουν το να πειστεί ο κόσμος πως είναι ασφαλές να ταξιδέψει καθώς και για την καραντίνα που αποτελεί προαπαιτούμενο σε πολλές χώρες σε όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό.

Το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει επίσης τον ανταγωνισμό από άλλες χώρες που σχεδιάζουν να ανοίξουν, όπως η Ελλάδα.

Με το μεγαλύτερο ποσοστό τουριστών στο Ισραήλ να προέρχεται από τις ΗΠΑ, η αεροπορική εταιρία American Airlines ξεκινά πτήσεις από τη Νέα Υόρκη στις αρχές Μαΐου και από το Μαϊάμι ένα μήνα αργότερα, χρησιμοποιώντας αεροσκάφη που έμειναν καθηλωμένα στο έδαφος κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε