ΗΠΑ: Μικρότερος κατά 94% ο κίνδυνος νοσηλείας για τους εμβολιασμένους με Pfizer ή Moderna ηλικίας 65+

ΗΠΑ: Μικρότερος κατά 94% ο κίνδυνος νοσηλείας για τους εμβολιασμένους με Pfizer ή Moderna ηλικίας 65+

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:35 Δημιουργία 29/04/21, 13:27
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μικρότερο κίνδυνο κατά 94% για εισαγωγή στο νοσοκομείο λόγω Covid-19, φαίνεται να έχουν οι πλήρως εμβολιασμένοι με Pfizer/BioNTech ή Moderna πολίτες, που είναι άνω των 65 ετών, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ.

Παράλληλα ο κίνδυνος είναι μειώνεται κατά 64% στις ίδιες ηλικίες για όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση των δύο εμβολίων.

«Πλήρως εμβολιασμένος», θεωρείται κάποιος, όταν έχουν περάσει δύο εβδομάδες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου, έτσι ώστε να έχει αναπτυχθεί στο διάστημα αυτό η ανοσία στον οργανισμό του.

Tα νέα δεδομένα, που δημοσιεύθηκαν στο εβδομαδιαίο ιατρικό δελτίο του CDC και προέρχονται από την ανάλυση των νοσηλειών για κορωνοϊό σε 24 αμερικανικά νοσοκομεία 14 πολιτειών φέτος το Μάρτιο, συμβαδίζουν με εκείνα των κλινικών δοκιμών, οι οποίες είχαν δείξει αποτελεσματικότητα 94% έως 95% για τα δύο εμβόλια.

«Τα εμβόλια Covid-19 είναι άκρως αποτελεσματικά και τα νέα ευρήματα επιβεβαιώνουν τα οφέλη που είχαν παρατηρηθεί στις κλινικές δοκιμές τους, προλαμβάνοντας τις νοσηλείες των πιο ευπαθών ομάδων», υποστηρίζει η διευθύντρια του CDC, καθηγήτρια Ροσέλ Γουαλένσκι.

Η Γουαλενσκι, προσθέτει πως ενώ το εμβολιαστικό πρόγραμμα διευρύνεται, οι ασθενείς με Covid-19 δεν θα επιβαρύνουν σε μεγάλο βαθμό το σύστημα υγείας αφού δεν θα γεμίζουν τα νοσοκομεία αφήνοντας ελεύθερα τα κρεβάτια για ασθενείς με άλλες ιατρικές παθήσεις.

Αν σου άρεσε κάνε