ΟΗΕ - Κυπριακό: Ναυάγησαν οι συζητήσεις - «Δε βρήκαμε κοινό έδαφος» λέει ο Γκουτέρες

ΟΗΕ - Κυπριακό: Ναυάγησαν οι συζητήσεις - «Δε βρήκαμε κοινό έδαφος» λέει ο Γκουτέρες

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:56 Δημιουργία 29/04/21, 13:36
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει αρκετό κοινό έδαφος για την επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

«Η αλήθεια είναι πως στο τέλος των προσπαθειών μας, δεν έχουμε βρει ακόμη αρκετό κοινό έδαφος που θα επιτρέψει την επανάληψη των επίσημων συνομιλιών» σε σχέση με μια διευθέτηση του Κυπριακού, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

«Δεν θα τα παρατήσουμε. Θα συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις μας για να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την επόμενη συνάντηση, η οποία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τους επόμενους 2 έως 3 μήνες», δήλωσε.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σημείωσε ότι η συνάντηση τόσο με την ελληνοκυπριακή πλευρά, όσο και με την τουρκοκυπριακή δεν ήταν μια εύκολη συνάντηση.

«Η δική μου εντολή είναι σαφής. Να παλέψω για την ασφάλεια και την ευημερία των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων που αξίζουν να ζήσουν μαζί. Έτσι συμφωνήσαμε ότι θα γίνει στο μέλλον ακόμη μία συνάντηση των 5+1 με την προοπτική να εξασφαλίσουμε κοινό έδαφος για συνομιλίες. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι μπορούμε για να προχωρήσει αυτή την προσπάθεια και να εξασφαλίσουμε θετικά αποτελέσματα», υπογράμμισε.

Αν σου άρεσε κάνε