Νέα μελέτη: Κατά 97% αποτελεσματικό στην ινδική μετάλλαξη το εμβόλιο της AstraZeneca

Νέα μελέτη: Κατά 97% αποτελεσματικό στην ινδική μετάλλαξη το εμβόλιο της AstraZeneca

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:52 Δημιουργία 17/05/21, 13:38
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αποτελεσματικό στην ινδική μετάλλαξη, φαίνεται να είναι το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με νέα μελέτη η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ινδία και έδειξε πως σε 3.235 εμβολιασμένους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης με το σκεύασμα της AstraZeneca, μόνο οι 85 ανέφεραν συμπτώματα της Covid -οι οποίοι χρειάστηκαν νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει η η India Today βάσει της μελέτης του νοσοκομείου Indraprastha Apollo στο Δελχί, δεν καταγράφηκαν θάνατοι ή εισαγωγές σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε όσους είχαν εμβολιαστεί.

Ο Δρ Anupam Sibal, ιατρικός διευθυντής του νοσοκομειακού ομίλου, δήλωσε: «Η μελέτη μας έδειξε ότι το 97,38% αυτών που εμβολιάστηκαν, προστατεύτηκαν από τη μόλυνση και το ποσοστό νοσηλείας ήταν μόνο 0,06%. Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι οι μολύνσεις εκδηλώνονται με συμπτώματα μόνο σε ένα μικρό ποσοστό και αυτές είναι κυρίως μικρές λοιμώξεις που δεν οδηγούν σε σοβαρή ασθένεια. Δεν υπήρξαν εισαγωγές σε ΜΕΘ ή θάνατοι».

Αξίζει να σημειωθεί πως η ινδική μετάλλαξη έχει αρχίσει να ενισχύεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.300 κρούσματα

.

Αν σου άρεσε κάνε