Έκκληση Μπλίνκεν σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους για την προστασία αμάχων και παιδιών

Έκκληση Μπλίνκεν σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους για την προστασία αμάχων και παιδιών

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:35 Δημιουργία 17/05/21, 15:26
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους κάλεσε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν, «να προστατεύσουν τους αμάχους και ειδικότερα τα παιδιά», επαναλαμβάνοντας ότι το Ισραήλ έχει, «ως δημοκρατία», ιδιαίτερη υποχρέωση στο θέμα αυτό.

«Θα συνεχίσουμε τις εντατικές διπλωματικές προσπάθειες για να τεθεί τέλος στον κύκλο της βίας» και «είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την υποστήριξή μας εάν οι πλευρές θελήσουν να επιτύχουν κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατά την διάρκεια επίσκεψης στην Κοπεγχάγη.

Η Ουάσινγκτον ζήτησε από το Ισραήλ «διευκρινίσεις» σχετικά με την «δικαιολόγηση» της επίθεσης που κατέστρεψε το Σάββατο στην Γάζα κτίριο που στέγαζε διεθνή μέσα ενημέρωσης, εξήγησε ο Αντονι Μπλίνκεν.

Προσεκτικός, δήλωσε ότι προσωπικά δεν είδε στοιχεία που ενδεχομένως είχαν οι ισραηλινές αρχές και, κατά συνέπεια, δεν διατύπωσε άποψη για την νομιμότητα του ισραηλινού πλήγματος.

«Γενικότερα ισχύει και είναι πραγματικά σημαντικό ότι το Ισραήλ έχει ιδιαίτερη ευθύνη στην προστασία των αμάχων καθώς αμύνεται και αυτό περιλαμβάνει απολύτως τους δημοσιογράφους», είπε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε