karakas

Μήνυμα Λεντέσμα προς ΣΥΡΙΖΑ: Μην στηρίζετε την τυραννία!

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 07/08/17, 11:55

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα ωθεί στην κλιμάκωση της βίας, όπως γράφει χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του κόμματος της Αριστεράς στην "Αυγή" της Κυριακής, ο Αντόνιο Λεντέσμα, που πρόσφατα συνελήφθη κατόπιν εντολής Μαδούρο, απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση Τσίπρα να σταματήσει να στηρίζει την τυραννία!

«Ζητάω από τον ελληνικό λαό να αναλύσει το δράμα που ζούμε οι Βενεζουελάνοι και από την ελληνική κυβέρνηση ζητά να μη συνεχίσει να στηρίζει μια τυρρανία που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αρχές που διέπουν μια αληθινή δημοκρατία», αναφέρει ο Λεντέσμα σε δήλωσή του στον "Ελεύθερο Τύπο", λίγες ώρες μετά την επιστροφή του σε κατ' οίκον περιορισμό.


Υπενθυμίζεται πως στην "Αυγή", ο υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «η ηγεσία της αντιπολίτευσης ωθεί στην κλιμάκωση της βίας και καταφεύγει σε εκκλήσεις για ξένη επέμβαση και βίαιη ανατροπή του Μαδούρο», καθώς και ότι «η αντιπολίτευση δεν δίνει «χώρο και χρόνο στον Μαδούρο για επέκταση κοινωνικών πολιτικών», γιατί θα χάσει τις εκλογές.


Η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν έχει ακόμη καταδικάσει αφενός τις "ματωμένες" εκλογές Μαδούρο, την εξαθλίωση του λαού της Βενεζουέλας, όπου οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 100 από τις βιαιότητες στους δρόμους του Καράκας κατά τη διαμαρτυρία κατά της τυραννίας και αφετέρου το συνταγματικό χάος που έχει προκαλέσει στη χώρα η αρρωστημένη εμμονή του προέδρου της.


Μάλιστα, χθες, σύμφωνα με το σοσιαλιστικό κόμμα του Μαντούρο, στρατιωτικές μονάδες στην πόλη Βαλένσια, 170 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Καράκας, επιχείρησαν πραξικόπημα, το οποίο κατεστάλη.


Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει ότι ματαίωσε "τρομοκρατική επίθεση" κατά στρατιωτικής βάσης, μετά την εμφάνιση βίντεο που δείχνει άνδρες με στρατιωτική περιβολή να δηλώνουν ότι βρίσκονται σε ανταρσία κατά του Μαδούρο.


"Αυτό που συνέβη σήμερα ήταν μία τρομοκρατική επίθεση, παραστρατιωτική, μισθοφόρων, που χρηματοδοτήθηκε από τη δεξιά και τους συνεργάτες της, που χρηματοδοτήθηκε από την βορειο-αμερικανική αυτοκρατορία (ΗΠΑ) και ο ένας από αυτούς σκοτώθηκε, ένας άλλος τραυματίσθηκε σοβαρά", δήλωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων στη δημόσια τηλεόραση.


"Τα ξημερώματα, τρομοκράτες εισέβαλαν στο Φορτ Παραμακάι στη Βαλένσια", σε απόσταση 180 χιλιομέτρων βόρεια του Καράκας, και επετέθησαν κατά των στρατιωτικών, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ντιοσντάντο Καμπέγιο, αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος και μέλος της Συντακτικής Συνέλευσης.


Επτά άτομα συνελήφθησαν και "δίνουν πληροφορίες", δήλωσε από την πλευρά του ο στρατηγός Ρεμίγιο Σεμπάγιος.


Το βίντεο, που φέρεται να έχει γυριστεί σε μονάδα τεθωρακισμένων της Βαλένσια, κυκλοφορούσε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλά μέσα ενημέρωσης της Βενεζουέλας. Έδειχνε έναν άνδρα, που παρουσιαζόταν ως αξιωματικός να αναγγέλλει "νόμιμη ανταρσία κατά της φονικής τυραννίας του Νικολάς Μαδούρο".


"Δεν πρόκειται για πραξικόπημα, είναι μία πολιτική και στρατιωτική πράξη για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης", έλεγε ο άνδρας που παρουσιάσθηκε ως λοχαγός Χουάν Καγουαριπάνο, περιστοιχισμένος από 15 άνδρες με στολές παραλλαγής, ορισμένοι από τους οποίους οπλοφορούσαν.


"Απαιτούμε τον άμεσο σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης και ελεύθερες εκλογές", έλεγε ο άνδρας.


O στρατός της Βενεζουέλας έχει αγνοήσει μέχρι στιγμής τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης να προσχωρήσει στο κίνημα διαμαρτυρίας, την ώρα που η χώρα συγκλονίζεται από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 125 ανθρώπων από τις αρχές του Απριλίου.


"Απόλυτη ομαλότητα επικρατεί στις υπόλοιπες στρατιωτικές μονάδες της χώρας", διαβεβαίωσε μέσω του Twitter ο Ντιοσντάντο Καμπέγιο, σύμφωνα με το οποίο "όσοι ονειρεύονται το αντίθετο θα βρουν απέναντί τους το ηθικό του εθνικού μπολιβαριανού στρατού".

Αν σου άρεσε κάνε