Διορία ως τη Δευτέρα έδωσε η ισπανική κυβέρνηση στον Κάρλες Πουτζδεμόν για να επιβεβαιώσει αν κήρυξε ή όχι την ανεξαρτησία της Καταλονίας, σύμφωνα με την El Pais.
«Ζητήσαμε από την Κυβέρνηση της Καταλονίας να επιβεβαιώσει εάν ανακήρυξε την ανεξαρτησία της, ασχέτως με την εσκεμμένη σύγχυση που προκλήθηκε χθες.
Η απάντηση που θα δώσουν θα καθορίσει τα επόμενα βήματα. Είναι στο χέρι του να επιστρέψει στη νομιμότητα», επεσήμανε ο Ραχόι, στην ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου των Αντιπροσώπων.
Παράλληλα, ο Ραχόι απέρριψε τις προτάσεις διαμεσολάβησης για την επίλυση της κρίσης με τους αυτονομιστές ηγέτες της Καταλονίας.
Σύμφωνα με τον συντηρητικό ηγέτη, οι διαπραγματεύσεις αυτές δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν στην παρούσα φάση.
«Δεν υπάρχει καμία δυνατή διαμεσολάβηση μεταξύ της δημοκρατικής νομιμότητας, της απείθειας και της παρανομίας», δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός.
Πρωτοβουλίες για αυστηροποίηση των ποινών για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, τη στιγμή που σοκάρουν οι αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση Λιγνάδη με ανατριχιαστικές καταγγελίες περί βιασμών.
Με βάση τον πρώτο σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, οι χάρτινες αποδείξεις φαίνεται ότι θα «εκτοπίσουν» από τη φορολοταρία της ΑΑΔΕ τις e-αποδείξεις, με κίνητρο την κλήρωση μεγαλύτερων χρηματικών ποσών.