belgium-police

Βέλγιο: Ανησυχεί η παρουσία του ιμάμη-μέντορα τρομοκρατών στην Βιλβόρντ

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 21/08/17, 16:13

Προβληματισμό και ανησυχία έχει δημιουργήσει στις βελγικές αρχές η πληροφορία ότι ο ιμάμης Αμπντελακί Ες Σατί που φέρεται ως υπαίτιος για τη ριζοσπαστικοποίηση των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη, διέμεινε μερικούς μήνες πέρυσι στη βελγική πόλη Βιλβόρντ, η οποία θεωρείται λίκνο της εγχώριας ισλαμικής τρομοκρατίας.

Η σχετική είδηση απασχολεί τα πρωτοσέλιδα του βελγικού Τύπου (De Morgen: «Τι έκανε αυτός ο άνθρωπος στο Vivoorde;», De Standaard: «Τι έκανε ο ύποπτος ιμάμης στη χώρα μας;»).

Επισημαίνεται πως η βελγική εισαγγελία ξεκίνησε έρευνες προκειμένου να εξακριβωθεί τι ακριβώς έκανε ο ιμάμης στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τα ίχνη του μέντορα των τρομοκρατών της Βαρκελώνης χάθηκαν ακριβώς δύο εβδομάδες πριν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Όπως, τέλος, σημειώνεται οι δεσμοί που εμφανίζονται να έχουν οι τζιχαντιστές που αιματοκύλισαν τη Βαρκελώνη με το Βέλγιο δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία, καθώς τον Απρίλιο η ισπανική Αστυνομία είχε συλλάβει εννέα άτομα που φέρονται να ανήκουν στην ίδια ομάδα που οργάνωσε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

πηγή: ΑΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε