Νέο «κρεσέντο» απειλών από Ερντογάν κατά της Κύπρου

Νέο «κρεσέντο» απειλών από Ερντογάν κατά της Κύπρου

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:35 Δημιουργία 14/05/18, 13:01

Σε ένα ακόμα «κρεσέντο» απειλών κατά της Κύπρου επιδόθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, που βρίσκεται τη Δευτέρα στη Βρετανία, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης.

Αναφερόμενος στην κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή με επίκεντρο τη Συρία, καθώς και στις εξελίξεις ως προς το Παλαιστινιακό, ο Ερντογάν προειδοποίησε κατά της εμπλοκής της Κύπρου, στέλνοντας απειλητικό μήνυμα και για τις έρευνες υδρογονανθράκων.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξή του στο BBC, η ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου θα αποσταθεροποιηθεί και θα υποστεί μια σημαντική απειλή για την ασφάλεια της, «σε περίπτωση που η Κύπρος συνεχίσει τις μονομερείς ενέργειες».

Επιτιθέμενος στις ΗΠΑ για την απόφαση του Ντόναλτ Τραμο να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως «οι ΗΠΑ έχουν επιλέξει να είναι μέρος του προβλήματος αντί για μέλος της λύσης και οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν πως έχουν απωλέσει το ρόλο τους ως δύναμη υπέρ της ειρήνης».

Αν σου άρεσε κάνε