Μήνυμα της Γερμανίας στο Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα

Μήνυμα της Γερμανίας στο Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:04 Δημιουργία 15/05/18, 10:59

Ακόμα μια διαφοροποίηση από τις ΗΠΑ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αλλά και μήνυμα προς την Τεχεράνη να μην προβεί σε αλλαγές της διεθνούς συμφωνίας του 2015 έστειλε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

«Όσο το Ιράν τηρεί τη συμφωνία, θα κάνει το ίδιο και η Ευρώπη, ανεξαρτήτως της απόφασης των ΗΠΑ» δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, λίγο πριν από τη συνάντηση που θα έχει σήμερα από κοινού με τους ομολόγους του της Γαλλίας και της Βρετανίας και την ύπατη εκπρόσωπο της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι, με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμεντ Τζαβάντ Σαρίφ.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στις εφημερίδες του Ομίλου «Funke» σημείωσε επίσης ότι η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία θα επιδιώξουν διάλογο και με τις άλλες χώρες που υπογράφουν τη συμφωνία, την Κίνα και τη Ρωσία.

«Οι συνομιλίες των επόμενων εβδομάδων δεν θα είναι εύκολες, αλλά όσο υπάρχει η δυνατότητα να διατηρήσουμε αυτό το σημαντικό στοιχείο της διεθνούς τάξης για τον αφοπλισμό, πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια» υπογράμμισε ο κ. Μάας.

Αν σου άρεσε κάνε