Μακρόν: Εξέφρασε έντονη ανησυχία στον Νετανιάχου

Μακρόν: Εξέφρασε έντονη ανησυχία στον Νετανιάχου

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:48 Δημιουργία 15/05/18, 20:41

Την «πολύ έντονη ανησυχία του» για την κατάσταση στη Γάζα εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ζήτησε να υπάρξει «διάλογος για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας» μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξης, ο κ. Μακρόν καταδίκασε «τη βία και υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να προστατευτεί ο άμαχος πληθυσμός και το δικαίωμα στις ειρηνικές διαδηλώσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ελιζέ.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους «επανέλαβε» στον κ. Νετανιάχου ότι είναι επίσης σημαντικό να υπάρξει διάλογος για να ξεναρχίσει η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Την Δευτέρα ο Εμ. Μακρόν είχε συζητήσει την κατάσταση στη Γάζα με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας και τον πρόεδρο του Κράτους της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς. Στις επικοινωνίες του αυτές «καταδίκασε τη βία των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων εναντίον των διαδηλωτών», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι είναι «προσηλωμένος στην ασφάλεια του Ισραήλ».

Αν σου άρεσε κάνε