Η Τουρκία διώχνει και τον Ισραηλινό πρόξενο από την Κωνσταντινούπολη

Η Τουρκία διώχνει και τον Ισραηλινό πρόξενο από την Κωνσταντινούπολη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:06 Δημιουργία 16/05/18, 10:51

Συνέχεια στην ένταση με το Ισραήλ δίνει σήμερα η Τουρκία στο πλαίσιο των εντάσεων που έχουν προκύψει μεταξύ των δύο χωρών μετά από τα αιματηρά επεισόδια στα οποία προχώρησαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ κατά χιλιάδων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Σήμερα, η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τον Ισρηλινό πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη, Γιόσι Λεβί Σάφρι, να εγκαταλείψει «προσωρινά» τη χώρα, μία ημέρα αφού το Ισραήλ έλαβε αντίστοιχο μέτρο με τον Τούρκο γενικό πρόξενο στην Ιερουσαλήμ, καθώς η ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε χθες το ίδιο με τον ισραηλινό πρεσβευτή στην Άγκυρα.

Όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έχει τεθεί επικεφαλής του μετώπου κατά του Ισραήλ μετά τον θάνατο 60 Παλαιστινίων τη Δευτέρα από τα πυρά των ισραηλινών στρατιωτών στα σύνορα ανάμεσα στο Ισραήλ και την Λωρίδα της Γάζας. Ο Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ για κρατική τρομοκρατία και γενοκτονία.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου απάντησε στον Ερντογάν ότι δεν θα πάρει μαθήματα ηθικής από τον πρόεδρο της Τουρκίας.

«Ο Ερντογάν συγκαταλέγεται στους μεγάλους υποστηρικτές της Χαμάς και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κατανοεί πλήρως την τρομοκρατία και τις σφαγές», είπε. Απαντώντας, ο Ερντογάν χαρακτήρισε το Ισραήλ «κράτος του απαρτχάιντ» προσθέτοντας ότι ο Νετανιάχου «έχει παλαιστινιακό αίμα στα χέρια του».

Αν σου άρεσε κάνε