«Πήρε» - και πάλι - τις εκλογές «παρωδία» ο Μαδούρο

«Πήρε» - και πάλι - τις εκλογές «παρωδία» ο Μαδούρο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:16 Δημιουργία 21/05/18, 08:09

Με νικητή τον Νικολάς Μαδούρο ολοκληρώθηκαν οι προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα, εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τις ΗΠΑ να τονίζουν πως δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα που ανανέωσε τη θητεία του Μαδούρο στην ηγεσία της λατινοαμερικανικής χώρας μέχρι και το 2024.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (Consejo Nacional Electoral) με σχεδόν όλα τα ψηφοδέλτια να έχουν πλέον καταμετρηθεί, ο σοσιαλιστής πρόεδρος εξασφαλίζει το 67,7% των ψήφων, έναντι 21,2% του σημαντικότερου αντιπάλου του Χένρι Φαλκόν.

Ο τελευταίος γνωστοποίησε λίγο νωρίτερα ότι απορρίπτει την εκλογική διαδικασία και απαιτεί την επανάληψη της ψηφοφορίας.

Αντιδράσεις από τις ΗΠΑ

Από την πλευρά των Αμερικανών, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Σάλιβαν τόνισε πως η Ουάσινγκτον δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα των εκλογών, προσθέτοντας ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής πετρελαϊκών κυρώσεων σε βάρος του Καράκας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Σάλιβαν είπε πως η αντίδραση σε βάρος της Βενεζουέλας θα συζητηθεί κατά τη σύνοδο των G20 στο Μπουένος Άιρες τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο διεκδικεί μια εξαετή θητεία στις εκλογές, τις οποίες μποϊκοτάρει η αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για «στέψη ενός δικτάτορα».

Αν σου άρεσε κάνε